ΑρχικήinetΑσύρματη φόρτιση φορητών συσκευών από το KAIST

Ασύρματη φόρτιση φορητών συσκευών από το KAIST

KAISTΝέα τεχνολογία για την ταυτόχρονη φόρτιση πολλαπλών φορητών συσκευών ανέπτυξαν Κορεάτες ερευνητές από το KAIST.
Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές ανέπτυξαν την τεχνολογία WTP (Wireless Power Transfer) η οποία επιτρέπει την τν φόρτιση συσκευών σε κάθε θέση και κατεύθυνση. Η τεχνολογία θα παρέχει την δυνατότητα φόρτισης χωρίς καλώδια σε περισσότερες από μια συσκευές, αρκεί να βρίσκονται εντός εμβέλειας.
Η έρευνα ονομάζεται “Six Degree of Freedom Mobile Inductive Power Transfer by Crossed Dipole Tx (Transmitter) και Rx (Receiver) Coils” και επικεφαλής είναι ο Τσουν Τ. Ριμ, ο οποίος παρουσίασε την τεχνολογία επιτυχώς στις 7 Ιουλίου σε εργαστήριο στο πανεπιστήμιο KAIST.

Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκε το DCRS (Dipole Coil Resonance System) για τη δημιουργία μαγνητικών πεδίων, που αναπτύχθηκε το 2014. Αποτελείται από μαγνητικά υλικά υψηλής συχνότητας σε δίπολα πηνία με πηρύνες φερρίτη, παράλληλα το ένα στο άλλο, συνδεδεμένα σε ειδικό πυκνωτή.

Η τεχνολογία αν και έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται δοκιμαστικά στα smartphones δεν έχει ακόμη αποτελέσματα αντίστοιχα με αυτά των συμβατικών φορτιστών. Ο επικεφαλής κ. Ριμ επιβεβαιώνει ότι η τεχνολογία είναι ασφαλής για τον άνθρωπο και συμβατή με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS