ΑρχικήsecurityΟ εκπαιδευτικός τομέας είναι πιο επιρρεπής σε κακόβουλα sites

Ο εκπαιδευτικός τομέας είναι πιο επιρρεπής σε κακόβουλα sites

O εκπαιδευτικός τομέας είναι πιο πιθανό να επισκεφθεί κακόβουλα Web sites. Σύμφωνα με έρευνα οι χρήστες του εκπαιδευτικού τομέα είναι πιο πιθανό να επισκεφθούν επικίνδυνα websites.

Σύμφωνα με το νέο “threat galaxy” από τα Websense Security Labs, οι χρήστες που ανήκουν στον εκπαιδευτικό τομέα είναι τρεις φορές πιο πιθανό να επισκεφθούν websites με θέματα όπως πολιτιστικά και θρησκευτικά ιδρύματα, πολιτικούς οργανισμούς, συμπληρώματα και ενώσεις- σε όλα από τα οποία είναι γνωστό πως υπάρχουν κακόβουλα πρόσθετα, απατεώνες και νοθείες.

Προφανώς αυτή η συμπεριφορά επίσης επηρεάζει τους κινδύνους καθώς και τους δράστες που στοχεύουν σε αυτά τα γκρουπ” λέει η εταιρεία. Συγκεκριμένα, χρήστες που ανήκουν στον εκπαιδευτικό τομέα είναι 20 φορές πιο πιθανό να επηρεαστούν από το black hat SEO από οποιονδήποτε άλλο τομέα, δύο φορές πιο πιθανό να επισκεφτούν κακόβουλα websites, και δύο φορές πιο πιθανό να επηρεαστούν από spyware και adware.

Ο εκπαιδευτικός τομέας είναι πιο επιρρεπής σε κακόβουλα sites

“Η έρευνά μας προσπαθεί να αφυπνίσει τις εταιρείες της βιομηχανίας της εκπαίδευσης” τόνισε ο Carl Leonard, security analyst στο Raytheon/Websense, σε δήλωσή του. Πραγματικά φαίνεται να υπάρχει έλλειψη της επίγνωσης ασφάλειας μεταξύ των μαθητών και του προσωπικού στον τομέα της εκπαίδευσης.

Σαν αποτέλεσμα, αυτοί οι χρήστες δεν είναι μόνο 2 φορές πιο πιθανό να επισκευθούν επικίνδυνα ή κακόβουλα sites σε σχέση με χρήστες σε οποιονδήποτε άλλο τομέα, αλλά έχουν και διπλάσιες πιθανότητες να επηρεαστούν από spyware και adware όταν επισκέπτονται μη ασφαλή software download sites.

Οι χρήστες αυτοί είναι επίσης 20 φορές πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν το black hat SEO το οποίο, λόγω της φύσης του, επιτρέπει στον εισβολέα να ακολουθήσει τα βήματα που χρειάζονται για μια διαδικτυακή επίθεση και διευκολύνει μια γρήγορη οικονομική απόδοση.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο που αξίζει να αναφερθεί από το δείγμα που μελετήθηκε, είναι ότι παρόλο που οι χρήστες του εκπαιδευτικού τομέα επιδεικνύουν μια πιο παρακινδυνευμένη συμπεριφορά με το να επισκέπτονται επικίνδυνα websites, ορισμένες απειλές είναι λιγότερο πιθανό να οδηγήσουν στην πραγματοποίηση επίθεσης σε αυτούς τους χρήστες.

Για παράδειγμα, ο τομέας των οικονομικών υπηρεσιών δέχεται 400 τοις εκατό περισσότερες επιθέσεις χρησιμοποιώντας το Geodo από άλλες βιομηχανίες. Από την άλλη πλευρά οι χρήστες του εκπαιδευτικού τομέα σχεδόν ποτέ δεν δέχονται επίθεση όταν χρησιμοποιούν τον Geodo.

“Το ρίσκο για την επιχείρηση λόγω αυτής της ανησυχητικής έλλειψης όσον αφορά στην εκπαίδευση για την ασφάλεια είναι τεράστιο”, λέει ο Leonard.” Οι χρήστες εκθέτουν τα σχολεία τους, τα τμήματα και τις εταιρείες τους σε κάθε είδους ιούς, κακόβουλα λογισμικά και επιθέσεις με το να μπαίνουν σε επικίνδυνα websites θέτοντας σε κίνδυνο τα πολύτιμα κεφάλαιά τους.

Το σημαντικό μάθημα για τους οργανισμούς στον τομέα της εκπαίδευσης είναι να προσέχουν τις απειλές που επηρεάζουν άλλες εταιρείες στη βιομηχανία, να παρακολουθούν συνεχώς για ενδείξεις κινδύνων, και να εκπαιδεύουν τακτικά τους χρήστες τους και τους υπαλλήλους τους για τους κινδύνους που εγκυμονούν όταν μπαίνουν σε sites που δεν είναι ασφαλή”

Ο εκπαιδευτικός τομέας είναι πιο επιρρεπής σε κακόβουλα sites

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS