ΑρχικήsecurityHacking Team: O PhineasFisher αναλαμβάνει την ευθύνη για το hack

Hacking Team: O PhineasFisher αναλαμβάνει την ευθύνη για το hack

Hacker PhineasFisher ανέλαβε την ευθύνη για το hack στη Hacking Team

Πέρυσι, ένας hacker με το ψευδώνυμο «Phineas Fisher» παραβίασε την αμφιλεγόμενη εταιρεία ανάπτυξης εργαλείων επιτήρησης Gamma International, μια βρετανική- γερμανική εταιρεία που πουλάει το λογισμικό FinFisher spyware.

Στη συνέχεια διέρρευσε πάνω από 40GB δεδομένα της εταιρείας, η οποία επικρίνεται για την πώληση τέτοιου είδους λογισμικού σε καταπιεστικές κυβερνήσεις.PhineasFisher phineasfisher

hacker11

Όπως φαίνεται ο ίδιος hacker ανέλαβε την ευθύνη για την παραβίαση της Hacking Team, μια ιταλική tech εταιρεία που πουλάει ένα παρόμοιο προϊόν που ονομάζεται Remote Controlled System Galileo.

«Είμαι ο ίδιος άνθρωπος.»

Την Κυριακή το βράδυ, το Motherboard, συνομίλησε μαζί του ενώ είχε τον έλεγχο του λογαριασμού του Twitter της Hacking Team μέσω άμεσου μηνύματος.

Αρχικά, ο PhineasFisher απάντησε με σαρκασμό, λέγοντας ότι ήταν πρόθυμος να κάνει chat, γιατί «προβάλαμε τόσο καλά την τελευταία ιστορία του!», αναφερόμενος σε μια πρόσφατη ιστορία που έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να «σπάσει» το Dark Web.

Στη συνέχεια, όμως, ισχυρίστηκε ότι ήταν ο PhineasFisher. Για να το αποδείξει, μου είπε ότι θα χρησιμοποιήσει το λογαριασμό που χρησιμοποίησε το προηγούμενο έτος για την προώθηση του FinFisher hack.

«Είμαι ο ίδιος άνθρωπος,» είπε μετά από λίγο από τον λογαριασμό του Phineas Fisher που ήταν ανενεργός για ένα χρόνο.

Ο hacker, ωστόσο, αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Hacking Team: O PhineasFisher αναλαμβάνει την ευθύνη για το hack
«Είμαι ο ίδιος άνθρωπος,» είπε μετά από λίγο από τον λογαριασμό του Phineas Fisher που ήταν ανενεργός για ένα χρόνο. Ο hacker, ωστόσο, αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

πηγή: iguru

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS