ΑρχικήinetΕνισχύεται το δολάριο - Αποδυναμώνεται η αγορά Πληροφορικής

Ενισχύεται το δολάριο – Αποδυναμώνεται η αγορά Πληροφορικής

Ενισχύεται το δολάριο – Αποδυναμώνεται η αγορά της Πληροφορικής – Αναγκάζει τους κατασκευαστές σε αυξήσεις τιμών, προκειμένου να διατηρήσουν κάποια περιθώρια κερδοφορίας, με δεδομένη την αύξηση του κόστους παραγωγής, αποθαρρύνοντας επιχειρήσεις και καταναλωτές από την αντικατάσταση συσκευών

Μεγαλύτερη, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, αναμένεται να είναι το 2015 η πτώση των παγκόσμιων δαπανών για ΙΤ, με τη διεθνή αγορά να υποχωρεί κατά 5,5%.

Ενισχύεται το δολάριο - Αποδυναμώνεται η αγορά Πληροφορικής

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Gartner, η αγορά θα διαμορφωθεί στα 3,5 τρισεκατομμύρια δολάριο, με τους αναλυτές να αποδίδουν την πτώση – κατά κύριο λόγο – στην ανοδική πορεία που παρουσιάζει το δολάριο και στις επιπτώσεις, που αυτή φέρνει στη διεθνή αγορά Πληροφορικής.

Πρόκειται για την τρίτη, κατά σειρά, αναθεώρηση επί τα χείρω των εκτιμήσεων για την παγκόσμια αγορά ΙΤ κατά την τρέχουσα χρήση, με τη Gartner να προβλέπει αρχικά άνοδο κατά 2,4%, για να διαφοροποιήσει την πρόβλεψη της τον Απρίλιο, κάνοντας λόγο για πτώση κατά 1,3%.

Να σημειωθεί ότι οι αναλυτές της εταιρείας εκτιμούν πως, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών διαφορών και με βάση τις τρέχουσες ισοτιμίες, η αγορά θα κινούνταν φέτος ανοδικά κατά 2,5%. Οι παγκόσμιες δαπάνες για Πληροφορική το 2014 αυξήθηκαν οριακά κατά 0,9%, ανερχόμενες σε 3,71 τρισ. δολάρια

Η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος, όπως υπογραμμίζουν οι αναλυτές, αναγκάζει τους κατασκευαστές, ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους, σε αυξήσεις τιμών, προκειμένου να διατηρήσουν κάποια περιθώρια κερδοφορίας, με δεδομένη την αύξηση του κόστους παραγωγής των προϊόντων. Η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ κάνει πιο ακριβές τις εισαγωγές πρώτων υλών, που τιμολογούνται σε δολάριο και έτσι αυξάνει το κόστος παραγωγής στον κλάδο.

Αυτή η άνοδος των τιμών, που προβλέπουν οι αναλυτές, θα αποθαρρύνει επιχειρήσεις και καταναλωτές από την αντικατάσταση συσκευών, τάση, που είναι ιδιαίτερα έντονη στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ενισχύεται το δολάριο - Αποδυναμώνεται η αγορά Πληροφορικής

Πηγή: sepe.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS