ΑρχικήinetΔιαδικτυακή αναστάτωση προκάλεσε το extra δευτερόλεπτο

Διαδικτυακή αναστάτωση προκάλεσε το extra δευτερόλεπτο

extra

Ένα και μόνο extra δευτερόλεπτο είναι αρκετό για να προκαλέσει αναστάτωση, να ρίξει προσωρινά το Amazon, να προκαλέσει καθυστέρηση σε αεροπορικές πτήσεις και να μπερδέψει εκατομμύρια υπολογιστές στον πλανήτη.

Χθες προστέθηκε ένα extra δευτερόλεπτο στον επίσημο χρόνο της Γης με αποτέλεσμα υπηρεσίες ανά τον κόσμο να βγουν εκτός λειτουργίας. Προβλήματα αντιμετώπισαν κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram, το Pinterest, το Netflix κτλ. αλλά και ισχυρές υπηρεσίες του web όπως το Amazon.

Πού βρέθηκε αυτό το πρόσθετο δευτερόλεπτο που προκάλεσε τέτοιο διαδικτυακό κομφούζιο; Προέκυψε από την μείωση του ρυθμού της περιστροφής της Γης κατά περίπου 2 χιλιοστα δευτερολέπτου ανα ημέρα. Ίσως ακούγιεται μηδαμινό, αλλά οι Οργανισμοί που ασχολούνται με την ακριβή διατήρηση του χρόνου της Γης το θεωρούν απαραίτητο, κι έτσι κάθε κάποιο διάστημα όταν κρίνεται αναγκαίο προστίθεται ένα δευτερόλεπτο.

Η προσθήκη αυτή έγινε πρώτη φορά το 1972 και από τότε έχει επαναληφθεί 26 ολόκληρες φορές με τελευταία αυτήν του 2012 που σημειώθηκαν πάλι προβλήματα σε αρκετές υπηρεσίες!

Όλο αυτό το μπέρδεμα, κάνει τους ειδικούς να αναζητούν λύσεις για την διασφάλιση της σωστής λειτουργίας των υπηρεσιών παρά τις προσθήκες και για το σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί συνέδριο τον ερχόμενο Νοέμβριο με το θέμα αυτό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS