ΑρχικήinetΗ Cisco αγοράζει την OpenDNS έναντι 635 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Cisco αγοράζει την OpenDNS έναντι 635 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Cisco αγοράζει την OpenDNS – Όπως ανακοινώθηκε σήμερα η OpenDNS θα γίνει εταιρεία της Cisco, για το ποσό των 635 εκατομμυρίων δολαρίων, πληρωτέο σε μετρητά.

Η OpenDNS είναι μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας στο Σαν Φρανσίσκο, που προσφέρει επιλογές προστασίας phishing και φιλτραρίσματος περιεχομένου με δικά της DNS (Domain Name System).

cisco-plans-to-acquire-cloud-security-company-opendns-for-635million

Η Cisco από την άλλη, είναι μια εταιρεία που προγραμματίζει και προμηθεύει εξοπλισμό δικτύωσης, και λύσεων ασφάλειας cloud. Έτσι θα επωφεληθεί από την πλατφόρμα cloud της OpenDNS, η οποία είναι προσβάσιμη για περισσότερους από 65 εκατομμύρια χρήστες σε καθημερινή βάση.

Σχολιάζοντας την εξαγορά σε μια δημοσίευση στο blog τους σήμερα, ο Hilton Romanski, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης της Ciscο, δήλωσε ότι θα επιτρέψει στην εταιρεία του να προσφέρει καλύτερη προστασία από απειλές για τα σημεία εισόδου του δικτύου που δεν παρακολουθούνται και είναι δυνητικά ανασφαλή.

Με το συνδυασμό των λύσεων ασφαλείας από τις δύο εταιρείες, οι πελάτες θα επωφεληθούν από τη βελτίωση της προστασίας για όλα τα στάδια (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά) μιας επίθεσης που συμβαίνει στο δίκτυό τους.

«Η OpenDNS έχει μια ισχυρή ομάδα με βαθιά τεχνογνωσία ασφάλειας που συμπληρώνει το όραμα της ασφάλειας της Ciscο. Μαζί, θα βοηθήσουμε τους πελάτες μας να προστατέψουν και να επεκτείνουν το δίκτυο τους», πρόσθεσε.

Η ομάδα της OpenDNS θα αποτελέσει μέρος του επιχειρηματικού ομίλου Ασφάλειας της Ciscο, με επικεφαλής τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της εταιρείας David Goeckeler.

Εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2016.

 

Πηγή: iguru

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS