ΑρχικήsecurityΔιαρροή credentials κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

Διαρροή credentials κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

credentialsΔιέρρευσαν online credentials από 47 κυβερνητικές υπηρεσιες των ΗΠΑ:

Νέα επιχείρηση που έχει την στήριξη της CIA ανακάλυψε διαθέσιμα online στοιχεία σύνδεσης και κωδικούς πρόσβασης 47 κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, καθιστώντας τις πρακτικά ευάλωτες σε οποιοδήποτε cyber χτύπημα!

Η Record Future, με βάση της στη Βοστώνη, είναι μια εταιρεία εξόρυξης δεδομένων που υποστηρίζεται από την CIA και δήλωσε πως ανακάλυψε διαπιστευτήρια 47 ομοσπονδιακών υπηρεσιών σε 89 μοναδικά domains online.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις αρχές του 2015 οι 12 αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες που παραβιάστηκαν από cybercriminals δεν έκαναν χρήση ελέγχου ασφάλεια δύο παραγόντων (2 factor authentication).

Σύμφωνα με την Record Future, η παρουσία αυτών των διαπιστευτηρίων online, σημαίνει πως οι υπηρεσίας ήταν ευάλωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε κατασκοπεία, social engineering, αλλά και επιθέσεις spear fishing κατά του προσωπικού τους.

Η εταιρεία χρησιμοποίηση την Web Intelligence Engine, μηχανή «analytics» που έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει αόρατες διασυνδέσεις μεταξύ περιεχομένου που αναφέρεται σε ίδια ή παρεμφερή γεγονότα.

Η μηχανή αυτή ανακάλυψε τα διαπιστευτήρια κάνοντας αναζητήσεις σε πάνω από 680.000 πηγές σε διάφορες γλώσσες και συνέδεσε τα στοιχεία μεταξύ τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS