ΑρχικήsecurityΕπιχείρηση μαμούθ της Europol με αρκετές συλλήψεις

Επιχείρηση μαμούθ της Europol με αρκετές συλλήψεις

europol

Σε σύλληψη 49 εγκληματιών του διαδικτύου, προχώρησαν οι αρχές, ύστερα από μια διεθνή έρευνα, με επικεφαλής τη Europol, η οποία διεξήχθη σε Ιταλία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο και Γεωργία.

Η επιχείρηση έγινε σε 58 ιδιοκτησίες από τις οποίες οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν laptop, σκληρούς δίσκους, tablet, πιστωτικές κάρτες και μετρητά, κάρτες SIM, memory stick, αρχεία τραπεζών αλλά και αρχεία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων.

Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν το Ευρωπαϊκό κέντρο Cybercrime της Europοl (EC3) και το Eurojust, σε συνεργασία με τη Ιταλική αστυνομία (Polizia di Stato – Postal  and Communications Police), τις Ισπανικές Αρχές, τη Πολωνική Ομοσπονδία ερευνών, αλλά και με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.  Βάση της ομάδας των αρχών, ήταν τα γραφεία της Eurοpol στη Χάγη.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι ύποπτα για οικονομική απάτη ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στους στόχους της ομάδας ήταν μεσαίες και μεγάλες Ευρωπαϊκές εταιρείες, στις οποίες έκαναν επιθέσεις μέσω malware και εξελιγμένων τεχνικών κοινωνικής μηχανικής.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS