ΑρχικήsecurityΣυνέχεια στη περιπέτεια της Sony με αγωγές από υπαλλήλους

Συνέχεια στη περιπέτεια της Sony με αγωγές από υπαλλήλους

sony

Η περιπέτεια της Sony Pictures Entertainment, η οποία ξεκίνησε με το μεγάλο hack που δέχθηκε η εταιρεία από την ομάδα GOP, Guardians of Peace, το περασμένο έτος, δε λέει να τελειώσει. Πρόσφατα η εταιρεία απέτυχε να απορρίψει την αγωγή την οποία κατέθεσαν εις βάρος της, 9 πρώην υπάλληλοι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι κινδύνεψαν τα προσωπικά τους δεδομένα, εξαιτίας της χαμηλής ασφάλειας που διέθετε η εταιρεία στο δίκτυο της.

Το δικαστήριο των ΗΠΑ, όπου έγινε η πρώτη ακρόαση δήλωσε μάλιστα ότι οι ενάγοντες μπορούν να διεκδικήσουν τις απαιτήσεις τους από την εταιρεία και βασιζόμενοι στην αμέλεια της Sony, να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων της.

Οι ενάγοντες θεωρούν τη Sony Pictures Entertainment υπεύθυνη, επειδή δεν ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας ειδικά μετά από τις πρώτες κυβερνο-επιθέσεις που δέχτηκε.

Ο δικηγόρος Michael Sobol, δηλώνει αρκετά ικανοποιημένος από το πρώτο αποτέλεσμα, αφού το δικαστήριο αναγνώρισε την ηθική κυρίως βλάβη που υπέστησαν οι εργαζόμενοι αυτοί. Από την επίθεση της GOP το 2014, αρκετά ήταν τα στοιχεία των εργαζόμενων της εταιρείας, τα οποία διέρρευσαν στο διαδίκτυο, ανάμεσα στα οποία ήταν και αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, πιστωτικές κάρτες , αλλά και διευθύνσεις και τηλέφωνα. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι η εταιρεία παραβίασε το νόμο περί εμπιστευτικότητας, στη Καλιφόρνια, απορρίπτοντας μέτρα ασφαλείας για να προστατέψει τα ευαίσθητα δεδομένα των υπαλλήλων της.

Η επίθεση αυτή περιγράφηκε ως πράξη εκδίκησης, υποκινούμενη από τη κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, σε σχέση με τη κυκλοφορία μιας κωμωδίας που αφορούσε τη δολοφονία του ηγέτη της χώρας.

Οι ενάγοντες αναφέρουν ότι όλο αυτό τους έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική βλάβη, και ότι το περιστατικό με τη GOP, είναι από τους χειρότερους εφιάλτες που έχουν ζήσει. Η ζωή τους, μάλιστα ισχυρίζονται, ότι θυμίζει πλέον τις ταινίες τρόμου που βλέπουμε στο κινηματογράφο!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS