ΑρχικήsecurityΝέα ευπάθεια στο Swift Keyboard των Samsung Galaxy

Νέα ευπάθεια στο Swift Keyboard των Samsung Galaxy

Ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα μια νέα ευπάθεια στην οικογένεια συσκευών Samsung Galaxy, η οποία είναι σε θέση να επιτρέψει στους κακόβουλους χάκερς που θα την εκμεταλλευτούν να παρακολουθήσουν τις κλήσεις που πραγματοποιείτε από το κινητό σας τηλέφωνο. Εάν έχετε κάποιο κάποιο smartphone από την οικογένεια Galaxy της Samsung λοιπόν θα πρέπει να ανησυχήσετε λίγο παραπάνω, καθώς επίσης και να είστε λίγο περισσότερο επιφυλακτικοί από ότι ήσασταν μέχρι πρότινος. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες το κινητό σας τηλέφωνο να έχει ένα κενό ασφαλείας το οποίο επιτρέπει την εγκατάσταση malware ή ακόμη και να παρακολουθούν τις κλήσεις σας.

Νέα ευπάθεια στο Swift Keyboard των Samsung Galaxy

Ερευνητές από την εταιρεία ασφαλείας NowSecure, που εδρεύει στο Σικάγο, δημοσίευσε μία αναφορά, στην οποία ισχυρίζεται ανακάλυψαν ένα ελάττωμα (bug) στο λογισμικό του Swift Keyboard.

Το Swift Keyboard όπως γνωρίζουμε -και οι κάτοχοι των Galaxy ακόμα καλύτερα- είναι προεγκατεστημένο στην πλειοψηφία των συσκευών της Samsung -περίπου δηλαδή σε περισσότερες από 600 εκατομμύρια συσκευές της.

Το bug μπορεί να επιτρέψει σε έναν κακόβουλο χάκερ να τρέξει τον δικό του κώδικα στο τηλέφωνο του ευπαθούς χρήστη και να αποκτήσει πρόσβαση στο μικρόφωνο, στην κάμερα καθώς και να διαβάσει τα μηνύματα του.

Μπορεί να ακούγεται απλό, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο. Αν είστε κάτοχος Galaxy συσκευής, διαβάστε προσεκτικά τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την εκμετάλλευση αυτής της ευπάθειας από έναν χάκερ.

Σύμφωνα λοιπόν με την αναφορά της SwiftKey, o χρήστης του GΑLΑΧΥ θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος σε ένα μη ασφαλές WI- FI δίκτυο, όπως για παράδειγμα είναι ένα public wi-fi δίκτυο, και κατά την διάρκεια της μη ασφαλούς πλοήγησής του, την ώρα που γίνεται αναβάθμιση σε κάποια από τις γλώσσες του πληκτρολογίου ο χάκερ θα του επιτεθεί.

H SwiftKey στον αντίποδα εξηγεί ότι η ευπάθεια εμφανίζεται μόνο στις συσκευές της Samsung και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίο το λογισμικό της έχει εγκατασταθεί στις συσκευές Galaxy.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες μέχρις ότου να επιδιορθωθεί το κενό ασφαλείας, είναι να μην κάνετε update στις γλώσσες του πληκτρολογίου Swift στη GΑLΑΧΥ συσκευή σας, όταν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο μη ασφαλές δίκτυο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS