ΑρχικήReviewsΠρωτότυπο λογισμικό για ανίχνευση και αναγνώριση των tattoo!

Πρωτότυπο λογισμικό για ανίχνευση και αναγνώριση των tattoo!

tattoo

Αν σκοπεύεις να «χτυπήσεις» tattoo καλύτερα να το ξανασκεφτείς αφού η αστυνομία σε πολύ λίγο, θα μπορεί να σε εντοπίζει απ’ αυτό.

Αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία ανέθεσε σε επιστήμονες την δημιουργία ενός imagebased λογισμικού που θα είναι σε θέση να αναγωνρίζει τα τατουάζ από σχέδια σε χαρτί αλλά και να εντοπίζει διαφορές μεταξύ παρόμοιων σχεδίων που θα μπορεί να λειτουργεί ακόμα και σε…αντίξοες συνθήκες, όπως για παράδειγμα περιπτώσεις που το τατουάζ είναι καλυμμένο από τριχοφυΐα ή μπλούζα.

Η νέα αυτή τεχνολογία, ονομάζεται “Tatto Recognition TechnologyChallenge” (TattC) και έκανε την πρώτη της εμφάνιση πέρυσι, όμως ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκε πολύ πρόσφατα σε μια ημερίδα του Αμερικάνικου Εθνικού Ινστιτούτου Πρωτότυπων Τεχνολογιών και Τεχνολογίας (NIST) στο Μέριλαντ.

O βασικός στόχος της νέας αυτής τεχνολογίας έγκειται στην αξιολόγηση της ικανότητας αλγορίθμων αναγνώρισης των τατουάζ βάσει εικόνων για την ανίχνευση και ανάκτηση τους. Θα δύναται επίσης να αναγνωρίζει αν μια εικόνα περιέχει ή όχι ένα tattoo.

Μπορεί η μέθοδος αυτή να μην είναι τόσο ακριβής όσο η βιομετρική αναγνώριση, τα δακτυλικά αποτυπώματα, και η αναγνώριση της ίριδας του ματιού, όμως ο Stephen Fischer, ο επικεφαλής του τμήματος πολυμέσων στο Αμερικάνικο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών του τμήματος Υπηρεσιών Πληροφοριών Ποινικής Δικαιοσύνης του FBI στην Δυτική Βιρτζίνια δήλωσε στο Nature πως «Το μόνο που χρειάζεται είναι να παρέχει κάποια χρησιμότητα στον περιορισμό των λιστών των υπόπτων καθώς και να παρέχει πληροφορίες σχετικά με κάποιο έγκλημα».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS