ΑρχικήsecurityΑμερικανική ομάδα baseball κατηγορείται για hacking αντίπαλης ομάδας

Αμερικανική ομάδα baseball κατηγορείται για hacking αντίπαλης ομάδας

Αμερικανική ομάδα baseball κατηγορείται για hacking αντίπαλης ομάδας – Ο λόγος για την ομάδα St Louis Cardinals, η οποία είναι μια από τις δημοφιλέστερες ομάδες μπέιζμπολ στο Major League Baseball

Το  FBI ερευνά υπόθεση κατά την οποία φέρεται η αμερικανική ομάδα μπέιζμπολ St Louis Cardinals να είναι υπεύθυνη για παράνομες χάκινγκ ενέργειες εις βάρος των υπολογιστών αντίπαλης λέσχης, με απώτερο σκοπό να υποκλέψουν τα προσωπικά στοιχεία των παικτών της αντίπαλης ομάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Times.

Αμερικανική ομάδα baseball κατηγορείται για hacking αντίπαλης ομάδας
Η ομάδα St Louis Cardinals, η οποία είναι μια από τις δημοφιλέστερες ομάδες baseball στο Major League Baseball

Το υποτιθέμενο cyber- attack ενάντια στους Houston Astros είναι πιθανότατα το πρώτο που πραγματοποιείται από μια επαγγελματική αθλητική ομάδα εναντίον κάποιας άλλης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εμπορικές συζητήσεις και τα στατιστικά στοιχεία που είχε στην κατοχή της η ομάδα που χακαρίστηκε ήταν στο στόχαστρο της επίθεσης.

Το Major League Baseball έχει επιβεβαιώσει την διεξαγωγή της έρευνας.

Οι Baseballs officials δήλωσαν στην Washington Post ότι η παραβίαση λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στο άθλημα αυτό, το οποίο είναι γνωστό ότι βασίζεται κυρίως στη σοβαρή προσέγγιση που έχει για τη διοίκηση των στοιχείων των παικτών και τη διαχείριση των προγραμμάτων.

Οι Cardinals δήλωσαν απλά ότι συνεργάζονται με τις αρχές αλλά δεν έκαναν περαιτέρω σχόλια για το γεγονός. Οι Astros δήλωσαν πως ουδέν σχόλιο θα πραγματοποιήσουν όσο η έρευνα βρίσκεται σε  εξέλιξη.

Οι Cardinals, που έχουν αυτήν την περίοδο το καλύτερο record στο μπέιζμπολ , είναι μια από τις δημοφιλέστερες ομάδες στην Αμερική στο άθλημα αυτό.

Έχουν κερδίσει το  πρωτάθλημα, World Series, 11 φορές, με την τελευταία τους κατάκτηση να πραγματοποιείται το 2011. Μόνο οι New York Yankees έχουν κερδίσει περισσότερους τίτλους από αυτούς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS