ΑρχικήinetΗ HGST παρουσίασε τον πρώτο σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 10Τ !

Η HGST παρουσίασε τον πρώτο σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 10Τ !

Σκληρός δίσκος με χωρητικότητα- ρεκόρ, της τάξης των 10 terabytes – Η βασική ιδέα είναι η αντικατάσταση του «κανονικού» αέρα στο εσωτερικό του δίσκου με ήλιο. Τον πρώτο «enterprise-class» (για επιχειρήσεις και data centers) σκληρό δίσκο χωρητικότητας 10 terabytes παρουσίασε την Τρίτη η HGST.

Η HGST παρουσίασε τον πρώτο σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 10Τ !

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο σκληρός δίσκος προορίζεται για εφαρμογές νέας γενιάς «ενεργών αρχείων» (active archive) και συνδυάζει δύο ιδιαίτερα προηγμένες τεχνολογίες: την πλατφόρμα HelioSeal και την τεχνολογία SMR (shingled magnetic recording) για την επίτευξη πυκνότητας αποθήκευσης άνευ προηγουμένου και χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, ο Ultrastar Archive Ha10 SMR HDD παρέχει στον πελάτη πλεονέκτημα όσον αφορά σε περιβάλλοντα αρχείων και εφαρμογές όπου λαμβάνει χώρα διαδοχική εγγραφή και τυχαία ανάγνωση δεδομένων, όπως στα social media, το cloud storage, το online backup κ.α.

Πρόκειται για τον τρίτο βασιζόμενο στο ήλιο σκληρό δίσκο της εταιρείας μέσα σε δύο χρόνια. Η βασική ιδέα είναι η αντικατάσταση του «κανονικού» αέρα στο εσωτερικό του δίσκου με ήλιο.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, ο 3,5 ιντσών δίσκος έχει δύο εκατ. ώρες MTBF (mean time between failure) και 10-15 unrecoverable reduced bit error rate, με «κύκλους» load-unload της τάξης των 600k.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS