ΑρχικήinetFacebook Place Tips - Ενημερωθείτε για το κατάστημα με την είσοδό σας!

Facebook Place Tips – Ενημερωθείτε για το κατάστημα με την είσοδό σας!

Facebook Place Tips – Ενημέρωση για το κατάστημα με την είσοδό σας! – Νέα υπηρεσία Facebook Place Tips – Ενημερώνει το News Feed του χρήστη του Facebook όταν αυτός βρεθεί σε επιχείρηση ή κατάστημα με την υπηρεσία.

Η προσπάθεια προσέλκυσης των λιανοπωλητών συνεχίζεται από το Facebook με την υπηρεσία Place Tips. Η νέα υπηρεσία λειτουργεί μέσω συσκευών Bluetooth που τοποθετούνται στα καταστήματα. Όταν ένα μέλος τους Facebook εισέλθει σε ένα κατάστημα με την υπηρεσία Place Tips, τότε μια “συσκευή-φάρος” – beacon device – αντιλαμβάνεται την παρουσία του στέλνει ενημερώσεις στο News Feed σχετικά με το κατάστημα ή την επιχείρηση.

Facebook Place Tips - Ενημέρωση για το κατάστημα με την είσοδό σας!

Οι ενημερώσεις μπορεί να είναι σχόλια ενός φίλου που έχει επισκεφθεί το κατάστημα νωρίτερα, δημοφιλή προϊόντα ή events. Η επιτυχία του συστήματος θα κριθεί στο αν οι ενημερώσεις που δέχεται ο χρήστης του Facebook είναι “διασκεδαστικές, χρήσιμες και σχετικές”, λέει το κοινωνικό δίκτυο.

Η “συσκευή-φάρος” – beacon device – για το Facebook Place Tips

Οι beacon devices παρέχονται δωρεάν από το Facebook, το οποίο “τρέχει” την υπηρεσία Place Tips στη Ν. Υόρκη από την αρχή του έτους. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι πληροφορίες που μοιράζονται μέσω του συστήματος είναι one way, δηλαδή δεν μεταφέρονται προσωπικά δεδομένα του χρήστη στο Facebook [ σ.τ.σ.: πέρα από τα ήδη γνωστά]. Τα Place Tips εμφανίζονται στο News Feed του χρήστη όταν αυτός είναι κοντά στη συσκευή-beacon.

Facebook Place Tips - Ενημέρωση για το κατάστημα με την είσοδό σας!

 

To Facebook Place Tips λειτουργεί επί του παρόντος μόνο με συσκευές της Apple, αλλά η έκδοση Android του συστήματος αναπτύσσεται.

Η υπηρεσία Facebook Place Tips ξεκίνησε να γίνεται διαθέσιμη στις ΗΠΑ και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη και σε άλλες χώρες, χωρίς όμως να προσδιοριστεί ο χρόνος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS