ΑρχικήinetΞεπέρασε το 10% το Lollipop 5 σύμφωνα με τα στατιστικά του Ιουνίου

Ξεπέρασε το 10% το Lollipop 5 σύμφωνα με τα στατιστικά του Ιουνίου

lollipop

Η αγορά του Android 5.0 Lollipop αυξήθηκε κατά 3,4%, σε σχέση με το περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα από τη Google, σχετικά με τη διανομή της έκδοσης του λειτουργικού.

Το περασμένο μήνα η Google είχε ανακοινώσει ότι το Lollipop 5.0, τρέχει στο 9% των Android συσκευών που είναι εγγεγραμμένες στο Play Store. Με τα νέα δεδομένα το ποσοστό αυτό έχει ανέβει στο 12,4% των Android συσκευών.

Η έκδοση του λειτουργικού Android 5.0 Lollipop έχει το 11,6% της αγοράς, ενώ το Lollipop 5.1, μόλις το 0,8%. Και ενώ οι διάφορες εκδόσεις Android OEM αγωνίζονται να ανέβουν στη κορυφή των high-end smartphones, η Google είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει την έκδοση Android M, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί μέχρι το φθινόπωρο, αφήνοντας αρκετό χρόνο για τους κατασκευαστές smartphones να χρησιμοποιήσουν την υπάρχουσα έκδοση του λειτουργικού στις νέες συσκευές τους. Εκτός από τα Nexus και τα GPE τηλέφωνα και tablet, λίγες ή και καθόλου από τις συσκευές που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά δεν αναμένεται να εγκαταστήσουν την έκδοση Android M μέχρι το τέλος του 2015.

Όσο για τις άλλες εκδόσεις του Android που βρίσκονται στις προτιμήσεις των χρηστών, σύμφωνα με τα στατιστικά του Play Store είναι το Android 4.4 KitKat με 39,2%, Android 4.x Jelly Bean με 37,4%, το Android 4.0.x Ice Cream Sandwich με ποσοστό 5,1%, το Android 2.3 x Gingerbread με 5,6% και τέλος το Android 2.2 Froyo με ποσοστό 0,3%.

Όπως φαίνεται και από τα παραπάνω στατιστικά η έκδοση Android 4.4 KitKat εξακολουθεί να είναι η πλέον χρησιμοποιούμενη έκδοση της πλατφόρμας, όπως συμβαίνει εδώ και αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με την Google, τα παραπάνω στοιχεία συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια 7 ημερών περίοδο έως τη 1η Ιουνίου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS