ΑρχικήinetΑνάπτυξη παρουσιάζει η παγκόσμια αγορά των smartphones

Ανάπτυξη παρουσιάζει η παγκόσμια αγορά των smartphones

Ανάπτυξη παρουσιάζει η παγκόσμια αγορά των smartphones – Παρουσιάζεται ανάπτυξη της τάξεως του 11,3% για το έτος 2015.

Οι παραγγελίες των smartphone για το έτος 2015 αναμένεται να αυξηθούν κατά ένα ποσοστό της τάξεως του 11,3%, το οποίο όμως είναι μειωμένο από το αντίστοιχο  27,6% για το έτος  2014, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της IDC.

 

Ανάπτυξη παρουσιάζει η παγκόσμια αγορά των smartphones
Οι παραγγελίες των smartphone για το έτος 2015 αναμένεται να αυξηθούν κατά ένα ποσοστό της τάξεως του 11,3%, το οποίο όμως είναι μειωμένο από το αντίστοιχο 27,6% για το έτος 2014, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της IDC.

 

 

Παρόλο που η συνολική ανάπτυξη των smartphone θα εξακολουθήσει να επιβραδύνεται γενικά, πολλές αγορές θα παρουσιάσουν ισχυρή ανάπτυξη από το 2015 και έπειτα, ενώ ο όγκος των παραγγελιών παγκοσμίως προβλέπεται να αγγίξει τα 1,9 δις. δολλάρια ετησίως, μέχρι το έτος 2019.

 

 

Αναμένεται να σημειωθούν δύο αξιοσημείωτα ορόσημα στην αγορά των smartphones, σύμφωνα με την εταιρεία IDC:

  1. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας IDC, αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά που η ανάπτυξη της αγοράς των smartphones στην Κίνα, (η οποία σύμφωνα πάλι με τις προβλέψεις θα διαμορφωθεί στο 2,5% για το έτος 2015), θα είναι χαμηλότερη από την παγκόσμια αγορά.
  2. Η ανάπτυξη των Android συσκευών επίσης προβλέπεται να είναι μικρότερη από της παγκόσμιας αγοράς με ένα ποσοστό της τάξεως του 8,5% για το 2015.
  • Η εταιρεία IDC πιστεύει ότι και οι δύο αυτές τάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι και η εταιρεία Apple έχει παρουσιάσει παρόμοιες τάσεις μεταξύ των ετών 2012 – 2014, οπότε και οι ρυθμοί ανάπτυξής ήταν ελαφρώς χαμηλότεροι από τους ρυθμούς της παγκόσμιας αγοράς. Παρόλο αυτά η πρόσφατη ανακάμψη οφείλεται στην μετάβαση της εταιρείας σε προϊόντα με μεγαλύτερες οθόνες και με ευρύτερη κάλυψη σε περισσότερες χώρες, και φυσικό και αναμενόμενο ήταν να έχει άμεσο αντίκτυπο στον όγκο των παραγγελιών της.

Η IDC προβλέπει ότι η αγορά των iOS θα ακολουθήσει μια ανοδική πορεία, και ως εκ τούτου θα αναπτυχθεί κατά ένα ποσοστό της τάξεως του 23% μέσα στο 2015 και θα παραμείνει άνω του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς μέχρι και το έτος 2019.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS