ΑρχικήsecurityAV-Test: Το crash test των λογισμικών ασφαλείας

AV-Test: Το crash test των λογισμικών ασφαλείας

AV-Test: Το crash test των λογισμικών ασφαλείαςAV-Test: Το crash test των λογισμικών ασφαλείας –  Η ασφάλειά μας είναι μείζον θέμα, και φυσικά η επιλογή μιας αξιόπιστης λύσης λογισμικού ασφαλείας είναι το Α και Ω για την ασφάλειά μας και μας απασχολεί όλους. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει μια πλειθώρα προϊόντων, τα οποία υπόσχονται να μας προφυλάξουν από κακόβουλο λογισμικό.

 

  • Βοήθεια από τους ειδικούς

Οι ειδικοί ασφαλείας της AV-Test, δημοσίευσαν τα αποτελέσματα των δοκιμών τους σε περιβάλλον Windows 7, τα οποία θα προσφέρουν μια χείρα βοηθείας σε εμάς, τους απλούς χρήστες. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα του Windows 7 32-bit. Τα αποτελέσματα κατατάσσουν τις καλύτερες εφαρμογές με τρία διαφορετικά κριτήρια: την προστασία, τη χρηστικότητα και την απόδοση.

  • Οι καλύτερες και οι χειρότερες εφαρμογές για τους οικιακούς χρήστες

Οι καλύτεροι του crash test που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες για τους οικιακούς χρήστες είναι οι εφαρμογές Bitdefender και Kaspersky. Και οι δύο έλαβαν 18 στα 18 πιθανά σημεία, ενώ οι εφαρμογές Avira, ZoneAlarm και Norton της Symantec πλησίασαν μια ανάσα από τους πρωτοπόρους συγκεντρώνοντας 17,5 βαθμούς. Συγκεκριμένα, οι εφαρμογές Bitdefender και Kaspersky έλαβαν από 6 πόντους για την προστασία, 6 για την απόδοση και 6 για  τη χρηστικότητα, ενώ η Avira έχασε 0,5 στις δοκιμές επιδόσεων.

Πρώτοι από το τέλος και με χειρότερη επίδοση είναι: Η εφαρμογή της Microsoft, Security Essentials η οποία έλαβε μόνο 11,5 πόντους, ενώ η ThreatTrack VIPRE, πήρε μόνο 10 πόντους. Η εφαρμογή της Microsoft Security Essentials έλαβε μόνο 0,5 βαθμούς για την προστασία, 5 βαθμoύς για την απόδοση, και 6 για την ευχρηστία.

AV-Test: Το crash test των λογισμικών ασφαλείας
Οι καλύτερες και οι χειρότερες εφαρμογές για τους οικιακούς χρήστες
  • Οι καλύτερες και οι χειρότερες εφαρμογές για τους εταιρικούς χρήστες

Όσον αφορά τους εταιρικούς χρήστες, η Bitdefender, η F-Secure και η Kaspersky είναι κι εδώ οι καλύτερες επιλογές, ενώ το Microsoft System Center Endpoint Protection έλαβε τη χαμηλότερη βαθμολογία και κατατάσσεται τελευταία.

AVTest: Το crash test των λογισμικών ασφαλείας
Οι καλύτερες και οι χειρότερες εφαρμογές για τους εταιρικούς χρήστες

 

[alert size=”alert-block” variation=”alert-info”]Σημείωση: Καλό είναι να έχετε πάντα στο νου σας ότι κανένα antivirus δεν μπορεί να σας προστατέψει 100% εαν εσείς οι ίδιοι δεν τηρείτε τους βασικούς κανόνες ασφαλείας. Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη και για αυτό είναι απαραίτητη η γνώση, άρα είναι ευνόητο ότι αποκλειστικά και μόνο η αγορά μιας αξιόπιστης λύσης ασφαλείας δεν είναι το μοναδικό που χρειάζεται. [/alert]

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS