Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Νήσος Μαν: Γκάφα που κόστισε διαρροή δεδομένων 5.000 φορολογούμενων

διαρροή

Διαρροή προσωπικών δεδομένων από κρατικό φορέα της Νήσου Μαν: Το τμήμα φόρου εισοδήματος της Νήσου Μαν, δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Twitter προς το τέλος του Μάρτη, και  κατά την διαδικασία ενημέρωσης των φορολογούμενων  σχετικά με το  νέο κανάλι επικοινωνίας, το ίδρυμα κατάφερε να πετύχει την διαρροή 5.000 διευθύνσεων e-mail  των φορολογούμενων του. Τώρα το αρμόδιο τμήμα απολογείται για τη γκάφα και ξεκινά έρευνα.

Η γκάφα με την διαρροή στο privacy αποδόθηκε σε ένα λειτουργικό λάθος που επέτρεψε σε ομάδες πελατών να δουν διευθυνσεις άλλων πελατών στο πεδίο «Προς» του e-mail που έλαβαν.

Κάποιος ξέχασε να κάνει blind carbon copy (BCC) στην λίστα των παραληπτών με αποτέλεσμα οι δειυθύνσεις e-mail να είναι εμφανείς σε όλους τους παραλήπτες.

«Το λάθος συνέβη όταν ως μέρος ενός προγράμματος ενημέρωσης σχετικά με τον νέο λογαριασμό στο Twitter, η Διεύθυνση Φόρολογίας Εισοδήματος, απέστειλε 10 e-mails με 500 παραλήπτες στο καθένα, αλλά με εμφανείς τις διευθύνσεις e-mail των παραληπτών.» αναφέρει η ανακοίνωση του φορέα του Υπουργείου Εσωτερικών. Το ίδρυμα συνειδητοποίησε έπειτά το λάθος και πήρε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσει πως το ατυχές συμβάν δεν θα επαναληφθεί. Μέρος των μέτρων που έλαβε ήταν και η ενημέρωση του επόπτη Προστασίας Δεδομένων ώστε να διενεργηθεί η απαραίτητη έρευνα για το περιστατικό.

Παρόλα αυτά, ανεξάρτητα απ’ τα μέτρα που ελήφθησαν το λάθος δεν μπορεί να διορθωθεί περαιτέρω καθώς τα μηνύματα δεν μπορούν να ανακληθούν. Δεν υπάρχουν ωστόσο στοιχεία που να δείχνουν πως κάποιος παραλήπτης εκμεταλλέυτηκε το ανόητο λάθος προς στιγμήν, όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος γι’ αυτό.

Όσοι βρίσκονται στην εκτεθειμένη λίστα, έχουν ειδοποιηθεί και λάβει διαβεβαίωση πως δεν ήταν υπαίτιο το σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών του υπουργείου αλλά πως το λάθος  βρίσκεται υπ’ ευθύνη ενός απρόσεκτου υπαλλήλου.

Επιπλέον το τμήμα ζήτησε συγγνώμη για την διαρροή, αλλά ακόμα δεν είναι σαφές αν αυτή έχει γίνει αποδεκτή απ’ όλους τους εκτεθειμένους παραλήπτες. Εν τω μεταξύ ο λογαριασμός του φορέα στο Twitter έχει τώρα πάνω από 207 followers και 24 tweets.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *