ΑρχικήsecurityΤο site της αλυσίδας Bettys Tea Rooms έγινε hacked

Το site της αλυσίδας Bettys Tea Rooms έγινε hacked

To website της εταιρίας Bettys Tea Rooms έγινε hacked την προηγούμενη Τετάρτη. Το γεγονός αυτό επηρεάσε περισσότερους από 120.000 πελάτες της.

Σε μια δήλωσή της η εταιρεία απολογήθηκε δημοσίως, ζήτησε συγγνώμη, και κατηγόρησε την αδυναμία της βιομηχανίας λογισμικών για αυτή την παραβίαση στοιχείων που υπέστη.

Οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στο website της εταιρείας, και έκλεψαν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών της, στοιχεία που περιλαμβάνουν τα ονόματά τους, τα email addresses, τις ταχυδρομικές διευθύνσεις τους, τα κρυπτογραφημένα passwords και τους τηλεφωνικούς τους αριθμούς.

Το site της αλυσίδας Bettys Tea Rooms έγινε hacked

 

 

«Θα επιθυμούσαμε να τονίσουμε ότι τα στοιχεία των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών δεν έχουν υποκλαπεί καθώς αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε ένα τελείως ξεχωριστό σύστημα, το οποίο διοικείται από ένα τρίτο επικυρωμένο μέρος. H εταιρεία ΒΕΤΤΥS αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το θέμα της εμπιστοσύνης των πελατών της και, ενώ οι κωδικοί πρόσβασης των πελατών έχουν κρυπτογραφηθεί, είναι σημαντικό να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας το συντομότερο δυνατό εισάγοντας www. bettys.co.uk  στον browser σας,» σύμφωνα με την δήλωση της ΒΕΤΤΥS.

Συμβούλεψαν επίσης τους πελάτες τους για να μην αποκριθούν σε καμία προσπάθεια επικοινωνίας που μπορεί να γίνει είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω email, και θα αφορά τα προσωπικά ή τα οικονομικά στοιχεία τους.

«Για να είναι σαφές, η εταιρεία Bettys δεν θα έρθει ποτέ σε επαφή με εσάς, ούτε πρόκειται να σας ζητήσει να μοιραστείτε μαζί της οποιεσδήποτε προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες,» η αλυσίδα καταστημάτων τσαγιού δήλωσε.

Η συμμορία ηλικιωμένων κυριών, που ονομάζονται «Northern N00bz», φέρεται να είναι πίσω από την παραβίαση των στοιχείων. Για λόγους εκδίκησης, μάλλον για κάποια κακή εξυπηρέτηση που τους έτυχε σε κάποιο κατάστημα, απέκτησαν μερικές δεξιότητες κωδικοποίησης και προέβησαν στην ενέργεια αυτή.

Εκτενής έρευνα για το θέμα είναι σε εξέλιξη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS