ΑρχικήinetΈνα app για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Ένα app για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Μία εφαρμογή για την ειρήνη – app για γνωριμίες Παλαιστίνιων με Ισραηλινούς

Πολλοί έχουν οραματιστεί την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Προς το παρόν, παραμένει δυστυχώς στο επίπεδο της φαντασίας. Μήπως όμως μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία;

Ενας σχεδιαστής εφαρμογών για το κινητό, ο Μάθιου Νόλαν από τη Νέα Υόρκη, πιστεύει ότι αυτό είναι δυνατό να συμβεί. Για αυτό και δημιούργησε τη Verona, ένα app αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.

Ένα app για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Με έμπνευση από την πόλη στην οποία εκτυλίχθηκε η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να φέρνει σε επαφή ανθρώπους από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, είτε αυτοί ψάχνουν έναν ερωτικό σύντροφο, ένα φίλο, ή απλά θέλουν να επικοινωνήσουν με την άλλη πλευρά.

Ο Νόλαν σκέφτηκε αυτή την ιδέα μετά από συζήτηση που έκανε με έναν Παλαιστίνιο φίλο του, ο οποίος μόλις είχε αρχίσει να βγαίνει με μία Ισραηλινή. «Θεωρώ ότι υπάρχει μία φιλελεύθερη νεανική βάση και στις δύο κουλτούρες που απλά θέλουν αλλαγή, θέλουν την ειρήνη. Και θέλω αυτές οι selfies, οι εικόνες των ανθρώπων που έχουν συναντηθεί να δείξουν ότι όλα αυτά είναι αηδίες. Να γίνει το πρώτο βήμα», εξήγησε ο ίδιος.

Προς το παρόν, το Verona έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.000 χρήστες από τα τέλη Μαρτίου. Στην εφαρμογή, οι χρήστες δηλώνουν αν είναι από το Ισραήλ ή την Παλαιστίνη και τους προτείνονται πιθανά ταίρια από την άλλη… πλευρά. Αν πιστεύουν ότι ταιριάζουν, μπορούν να αρχίσουν να μιλάνε και ίσως να συναντηθούν.

Περίπου οι μισοί χρήστες από την περιοχή της Νέας Υόρκης, φοιτητές με ρίζες από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, αλλά ένας εντυπωσιακός αριθμός ζει στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη.

 

Ένα app για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

 

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS