ΑρχικήinetΒουτιά στις μετοχές του Candy Crush!

Βουτιά στις μετοχές του Candy Crush!

candy crush

Candy Crush: Οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας του δημοφιλούς mobile game Candy Crush, υποχώρησαν τουλάχιστον κατά 14% μετά από ώρες διαπραγμάτευσης, ύστερα από προειδοποίηση για ασθενέστερα κέρδη.

Η King Digital, η εταιρεία-δημιουργός του Candy Crush Saga, ανακοίνωσε ότι αναμένει διακυμάνσεις στα ξένα νομίσματα και έλλειψη νέων εκδόσεων ώστε να διατηρήσει τα κέρδη της κατά το τρέχον τρίμηνο.

Η κατακόρυφη αυτή πτώση των μετοχών της εταιρείας, συνέβη παρά την κυκλοφορία των νέων στοιχείων επί των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου  που ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς.

Η εταιρεία αγωνίζονταν να αυξήσει το μερίδιο αγοράς.

Τα έσοδα της King Digital, υποχώρησαν κατά 6,1% μονάδες δηλαδή κατά 569.5$ (£ 361 εκ.) κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2015 σε σχέση με πέρυσι, αλλά αυτό το ποσοστό ήταν υψηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών στα $563,4 εκατομμύρια.

Ωστόσο, η κατασκευάστρια εταιρεία του Candy Crush που εδρεύει στο Λονδίνο, δήλωσε πως οι μεικτές κρατήσεις, που είναι π.χ. τα fees του app store- για την περίοδο από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο θα είναι κάπου στα $490 με $520εκ., χαμηλότερες δηλαδή των προσδοκούμενων.

Σύμφωνα με δήλωση της η εταιρεία αναφέρει:

“Έχουμε πλέον στραμμένο το βλέμμα προς το υπόλοιπο του έτους, αναμένουμε η περίοδος στα μέσα του χρόνου να είναι πιο ήπια, και να επιτρέπει την επιστροφή στην ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.”

Η King Digital εγκαινιάζει φέτος και νέο παιχνίδι, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το δεύτερο μισό του έτους. Σύμφωνα πάλι με δηλώσεις της, η εταιρεία είπε πως εμπίπτει και στα δύο, μεικτές κρατήσεις και έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο λόγω της μείωσης των πωλήσεων σε μεγάλο βαθμό από το Candy Crush Saga αλλά και πιο «ώριμων παιχνιδιών» – σημάδι που δείχνει πως οι χρήστες κινούνται προς άλλα παιχνίδια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS