ΑρχικήinetΕυάγγελος Μουρίκης - Ο ερευνητής ασφάλειας μιλάει στο Secnews

Ευάγγελος Μουρίκης – Ο ερευνητής ασφάλειας μιλάει στο Secnews

Ευάγγελος Μουρίκης – Ο ερευνητής ασφάλειας μιλάει στο Secnews

Ήδη έχουμε λάβει τις λύσεις ερευνητών για το Pwnzilla 2 και η αλήθεια είναι ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής. Σήμερα παραθέτουμε τις αποκλειστικές δηλώσεις στο Secnews από τον περσινό μεγάλο νικητή του πρώτου Pwnzilla, Ευάγγελο Μουρίκη:

Ευάγγελος Μουρίκης - Ο ερευνητής ασφάλειας μιλάει στο Secnews
Ευάγγελος Μουρίκης

“Για όσους δεν με γνωρίζουν, ονομάζομαι Ευάγγελος Μουρίκης (https://gr.linkedin.com/in/va gmour), εργάζομαι ως penetration tester και είμαι πιστοποιημένος ως Offensive Security  Certified Professional – (OSCP).

Συμμετέχω συχνά σε παγκόσμια capture the flags  των οποίων τις λύσεις τις αναρτώ στο blog μου https://vagmour.eu /

Διαβάζοντας τα posts, οι security enthusiasts  μπορούν να βρουν πολλά tips/tricks και μεθοδολογίες όσον αφορά την προσέγγιση σε capture the flags αλλά και γενικότερα στο penetration testing.

Αυτό που θα πρέπει να θυμούνται όλοι είναι ότι “Enumeration is the key”.

Είμαι υπερ των διαγωνισμών γιατί κάποιοι από αυτούς είναι αρκετά ρεαλιστικοί με αποτέλεσμα να σου δίνουν την δυνατότητα να δοκιμάσεις και να πειραματιστείς σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον μαθαίνοντας κάθε φορά κάτι καινούριο.

Τέλος, βρίσκομαι στην προετοιμασία παρουσιάσεων “Hacking is Art” σε συνεργασία με το IEEE SB  του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Το Hacking is Art είναι μία πρωτοβουλία μου και αφορά παρουσίαση projects και live  ρεαλιστικών επιθέσεων σε ελεγχόμενο περιβάλλον – capture the flags και θα είναι ανοιχτό προς όλους. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Όποιος θα ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου μπορεί να το κάνει μέσω του Linkedin είτε μέσω του email μου vag.mourikis[@]g mail[d0t]com.”

 

Secnews-Unipi Pwnzilla 2 – Let the Battle Begin! 2

 

[signoff icon=”icon-target”]Μείνετε συντονισμένοι τις επόμενες ημέρες. Η συντακτική ομάδα του Secnews θα προβεί σε πρόσθετες ανακοινώσεις κατά την διεξαγωγή του Διαγωνισμού αλλά και αποκλειστικές δηλώσεις από ερευνητές & εξέχοντες προσωπικότητες του χώρου που θα συζητηθούν![/signoff]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS