ΑρχικήinetGoogle: Τα ατυχήματα των self-driving cars έγιναν από ανθρώπινο λάθος

Google: Τα ατυχήματα των self-driving cars έγιναν από ανθρώπινο λάθος

Τα self-driving cars της Google, έχουν συζητηθεί (και χλευαστεί) από πολλούς που αμφιβάλουν, ότι θα είναι μια ασφαλή λύση. Σύμφωνα όμως με ένα άρθρο του Backchannel, μάλλον οι ανησυχίες τους δεν ευσταθούν.

Σύμφωνα με την δημοσίευση που μεταδίδει το TNW, η Gοogle αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πώς λειτουργούν τα αυτοκίνητα της, καθώς και μερικά από τα ατυχήματα που είχαν μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι κατευθυντήριες αρχές που έχει δώσει στα αυτόνομα οχήματα είναι σε θέση να μειώσουν τα ατυχήματα που προκαλούνται από τα λάθη του οδηγού. Το ανθρώπινο λάθος προκαλεί το 94% των ατυχημάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας.

Η Google αυτή τη στιγμή έχει πάνω από είκοσι αυτοκίνητα στο δρόμο, τα οποία έχουν ταξιδέψει1.700.000 μίλια σε 6 χρόνια από την έναρξη του project – τόσο αυτόνομα όσο και με κάποια χειροκίνητη παρέμβαση.

Google: Τα ατυχήματα των self-driving cars έγιναν από ανθρώπινο λάθος
Η εταιρεία αναφέρει ότι καλύπτουν περίπου 10.000 μίλια την εβδομάδα σε αυτόνομη λειτουργία, τα οποία είναι τα μίλια που κάνει ένας τυπικός Αμερικανός οδηγός σε ένα χρόνο.

Σε όλα αυτά τα μίλια (που έγιναν ως επί το πλείστον στους δρόμους της πόλης) τα οχήματα που ενεπλάκησαν σε 11 «ήσσονος σημασίας» ατυχήματα, χωρίς τραυματισμούς.

Μπορείτε να σκεφτείτε ό, τι θέλετε από αυτόν τον αριθμό, αλλά το βασικό σημείο είναι ότι κανένα από τα ατυχήματα που έγιναν μέχρι στιγμής δεν προκλήθηκε από σφάλμα των αυτό-οδηγούμενων αυτοκινήτων, σύμφωνα με την Gοogle.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ήταν όλα αποτέλεσμα της επικίνδυνης οδήγησης. Στους δρόμους της πόλης είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί ένα ατύχημα σε σύγκριση με την οδήγηση σε εθνικές οδούς, και η Gοogle αναφέρει ότι παρατήρησε πολύ επικίνδυνη οδήγηση από άλλους, που συμπεριλάμβανε χρήση κινητών τηλεφώνων, και σε μια περίπτωση ένα άτομο, ενώ οδηγούσε έπαιζε και τρομπέτα.

Αν και η Gοogle αναφέρει ότι οι συγκρούσεις δεν είναι από δικό της σφάλμα, συνεχίζει να προσπαθεί να μάθει από αυτές, και να αναγνωρίζει πρότυπα κακών πρακτικών του οδηγού.

Για παράδειγμα, όλα τα αυτοκίνητα της Gοogle θα σταματήσουν σε μια διασταύρωση πριν το φανάρι γίνει πράσινο για τους πεζούς, καθώς συχνά παρατηρούμε ότι τα οχήματα προσπαθούν να περάσουν επιταχύνοντας.

Σε μία περίπτωση ένας ποδηλάτης δεν παρατήρησε ότι το αυτοκίνητο ετοιμάζεται να στρίψει.

Οι κάμερες 360 μοιρών που χρησιμοποιεί η Gοogle το παρατήρησαν και πρόβλεψαν την πορεία του. Έτσι το αυτοκίνητο περίμενε μέχρι να περάσει ο ποδηλάτης.

Google: Τα ατυχήματα των self-driving cars έγιναν από ανθρώπινο λάθος

Ο ποδηλάτης είναι το γαλάζιο κουτί, και η κόκκινη γραμμή είναι η διαδρομή που προέβλεψε η Google ότι θα έπαιρνε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS