ΑρχικήinetWindows 7: Η Microsoft και το κυνήγι πειρατών μέσω IP Adresses

Windows 7: Η Microsoft και το κυνήγι πειρατών μέσω IP Adresses

Microsoft

Η Microsoft συνεχίζει να μάχεται εναντίον εκείνων που χρησιμοποιούν το λογισμικό της χωρίς άδεια, και αυτή την εβδομάδα κατέθεσε αγωγή στο δικαστήριο του Σιάτλ υποστηρίζοντας πως πελάτης της Verizon έχει ενεργοποιήσει εκατοντάδες εφαρμογές πιθανότατα πειρατικά.

Στα έγγραφα της αγωγής, η Microsoft υποστηρίζει ότι μια μόνο Verizon IP address 74.111.202.30, προσπάθησε να ενεργοποιήσει πειρατικά λογισμικό της, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων product keys των Windows 7. Η εταιρεία λέει πως κάποια απ’ τα κλειδιά μπορεί να έχουν κλάπεί από την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας.

H δημοφιλής εταιρεία λέει πως διαθέτει ειδικά συστήματα που αναλύουν την διεύθυνση IP των υπολογιστών που προσπαθούν να ενεργοποιήσουν το software της και μ’ αυτό τον τρόπο μπορεί να ανιχνεύσει κάθε φορά όποιον προσπαθεί να χρησιμοποιήσει πειρατικά keys για τα Windows ή τα Office. Αφού εντοπιστεί η IP είναι απλώς θέμα ημερών, η μεγάλη εταιρεία καταθέτει μήνυση προς μεμονωμένα άτομα και με μια εντολή δικαστηρίου μπορεί να βρει λεπτομέρειες για κάθε πελάτη στις ΗΠΑ μόνο και μόνο μέσω της IP του.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η Verizon θα αναγκαστεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τον πελάτη της, έτσι ώστε αυτός να οδηγηθεί στο δικαστήριο μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η εταιρεία-κολοσσός δεν έχει μιλήσει συγκεκριμένα, αλλά δεδομένου του ότι τα συστήματά της ανιχνεύουν ασυνήθιστη δραστηριότητα οποτεδήποτε κάποιος επιχειρεί να ενεργοποιήσει πειρατικά software, κάθε «πειρατής» εκεί έξω θα μπορούσε να συρθεί στο δικαστήριο.

Τα Windows υπήρξαν ανέκαθεν το softaware με τα μεγαλύτερα ποσοστά πειρατείας, προκαλώντας απώλειες εκατομμυρίων δολαρίων καθώς χρησιμοποιείτο χωρίς άδεια. Η Κίνα είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, με τον πρώην CEO της εταιρείας Steve Ballmer να πληροφορεί πως 9 στους 10 υπολογιστές έτρεχαν το λογισμικό χωρίς άδεια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS