ΑρχικήsecurityAναβάθμιση λογισμικού για τα router NETGEAR WNR2000v4

Aναβάθμιση λογισμικού για τα router NETGEAR WNR2000v4

Η νέα ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού (firmware) επιδιορθώνει ένα κενό ασφάλειας στο SOAP API των συσκευών.

Aναβάθμιση λογισμικού (firmware) για τα router NETGEAR WNR2000v4
H NETGEAR μόλις έκανε διαθέσιμο ένα νέο πακέτο λογισμικού (firmware), συμβατό με τους ασύρματους δρομολογητές WNR2000v4, το οποίο επιδιορθώνει ένα ελάττωμα ασφαλείας στο SOAP API των συσκευών.

Για την αναβάθμιση του λογισμικού των ασύρματων routers και προκειμένου να απαλλαγείτε οριστικά από τα προβλήματα που δημιουργεί το συγκεκριμένο κενό ασφάλειας, θα πρέπει να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία.

Ξεκινώντας, θα πρέπει να συνδέσετε το router με τον υπολογιστή σας, κατά προτίμηση μέσω Ethernet: Καλό θα είναι να αποφύγετε την αναβάθμιση λογισμικού μέσω ασύρματης σύνδεσης, η οποία δεν είναι τόσο σταθερή.

Στη συνέχεια, σε περίπτωση που έχετε αλλάξει τις ρυθμίσεις του router σας και θέλετε να τις διατηρήσετε μετά την αναβάθμιση, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφάλειας, καταγράφοντας όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στις προκαθορισμένες τιμές (τις οποίες θα πρέπει να εισάγετε ξανά μετά την αναβάθμιση).

Αφού εξάγετε το απαραίτητο αρχείο, συνδεθείτε στην σελίδα διαχείρισης του δρομολογητή. Από εκεί μεταβείτε στο Advanced Tab → Administration → Firmware Upgrade → Browse, περιηγηθείτε και επιλέξτε το αρχείο του firmware μέσα από το φάκελο που το έχετε αποθηκεύσει, ξεκινώντας τη διαδικασία εγκατάστασης.

Ακόμη και εάν η διαδικασία φαίνεται απλή, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, η απενεργοποίηση ή η επανεκκίνηση της συσκευής μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία ενημέρωσης, η οποία θα μπορούσε να αλλοιώσει το λογισμικό του δρομολογητή ή ακόμα και να το αχρηστεύσει.

Η νέα έκδοση του firmware (NETGEAR WNR2000v4 Router Firmware 1.0.0.60) είναι διαθέσιμη για λήψη μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS