ΑρχικήsecurityΣυνεχή reboot σε iOS smartphone εξαιτίας bug

Συνεχή reboot σε iOS smartphone εξαιτίας bug

ios

Ερευνητές της Skycure, μιας εταιρείας anti-virus για smartphones με την αντίστοιχη εφαρμογή, έγιναν μάρτυρες ενός εντελώς ξαφνικού crash εφαρμογής για iOS, κατά τη διαδικασία ρυθμίσεων του router και της σύνδεσης του με άλλες συσκευές.

Ο Elisha και ο Roy, μέλη της ερευνητικής ομάδας της εταιρείας, άρχισαν να αναλύουν περαιτέρω τι συνέβη και κατάφεραν να προσδιορίσουν τη πηγή του προβλήματος. Βρήκαν ότι δημιουργώντας ένα ειδικά διαμορφωμένο πιστοποιητικό SSL, οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να αναπαράγουν ένα bug, το οποίο οδηγεί στο crash των εφαρμογών. Επίσης θα μπορούσαν να δημιουργήσουν και script το οποίο θα μπορούσε να στείλει το bug αυτό σε όλο το δίκτυο των συσκευών.

Αποτέλεσμα είναι ότι η συσκευή μπορεί να ξεκινήσει να κάνει συνεχή reboot ή το λειτουργικό σύστημα του smartphone να κολλήσει έτσι ώστε ο κάτοχος να μη μπορεί να κάνει τίποτα, ούτε να αποσυνδεθεί από το WiFi δίκτυο.

Το θέμα αυτό αναφέρθηκε άμεσα στην Apple και η εταιρεία προτείνει στους χρήστες, να αποσυνδέονται από το WiFi δίκτυο, σε περίπτωση που παρατηρούν συνεχή reboot ή crash στις συσκευές τους. Επίσης να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη και εγκατάσταση της τελευταίας ενημερωμένης έκδοσης iOS 8.3, η οποίο διορθώνει μερικώς το πρόβλημα. Επίσης όπως και σε όλες τις περιπτώσεις, οι χρήστες πρέπει να αποφεύγουν να συνδέονται σε FREE WiFi δίκτυα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS