ΑρχικήinetΧάος στο NasDaq λόγω Twitter

Χάος στο NasDaq λόγω Twitter

twitter

Το χάος που ήρθε στο κλείσιμο του χθεσινού δείκτη τιμών, NasDaq, του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, οφειλόταν στη πεσμένη τιμή της μετοχής του Twitter, το οποίο έφτασε το μείον 18%. Από το shareholder.com, ανακοινώθηκε ότι ακόμη ερευνούν τους παράγοντες που επηρέασαν τη μετοχή για τη τεράστια πτώση, ρίχνοντάς μέχρι στιγμής το φταίξιμο στην, πολύ πρώιμη ανακοίνωση του social network, για τα κέρδη της εταιρείας.

Το social network δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο, στα οποία τα έσοδα εμφανίζονται σημαντικά χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Ο Dick Costolo, chief executive στο Twitter αναφέρει ότι είναι ακόμη νωρίς για τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που έχουν αναπτυχθεί για το site, να αποδώσουν τα αναμενόμενα νούμερα, τόσο ως προς τη χρήση, όσο και ως προς τα χρήματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 436 εκατομμυρίων δολαρίων, 74% αυξημένα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αλλά χαμηλότερα από τις φετινές προβλέψεις.

Με το Twitter να προσβλέπει σε έσοδα για όλο το έτος, 2,17 δις δολάρια έως 2,27 δις δολάρια, οι επενδυτές καταλαβαίνουν ότι, οι προβλέψεις αυτές είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις προβλέψεις του περσινού Δεκεμβρίου, οι όποιες έκαναν λόγο για έσοδα μεταξύ 2,3 δις δολάρια και 2,35 δις δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η μετοχή του social network έπεσε κατά 18%, πριν το κλείσιμο των αγορών. Κατά 18%, όμως αυξήθηκαν οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου, σε μηνιαία βάση, φτάνοντας τα 320 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τον John Fox, της Social Market Analytics, ο πανικός οφείλεται στους επενδυτές βάση του sentiment του οποίου είχαν, και το που ήταν στα ύψη μέχρι την ανακοίνωση της εταιρείας. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, το κλίμα ήταν εντελώς αρνητικό, με τους επενδυτές να ξεκινούν να «ξεφορτώνονται» τις μετοχές τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS