Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

BitTorrent Inc.: Μαζικές απολύσεις και μεγάλες περικοπές

Περίπου το ένα τρίτο του προσωπικού της στις ΗΠΑ απέλυσε την περασμένη Πέμπτη η BitTorrent Inc., η εταιρεία πίσω από τις δημοφιλείς εφαρμογές μTorrent και Sync.

Πηγή κοντά στην εταιρεία ενημέρωσε το TorrentFreak ότι τερματίστηκαν τα συμβόλαια τουλάχιστον 45 υπαλλήλων. Ταυτόχρονα, τα γραφεία στο Μινσκ επιφορτίστηκαν με περισσότερες εργασίες.

BitTorrent

Τα τελευταία χρόνια η BitTorrent Inc. μεγάλωνε με γρήγορους ρυθμούς, κι ως αποτέλεσμα προσελάμβανε υπαλλήλους για τη στελέχωση θέσεων σε διάφορα τμήματα της εταιρείας.

Την Πέμπτη, μολαταύτα, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για απολύσεις δεκάδων υπαλλήλων, αρχικά χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Την Παρασκευή ήλθε η επιβεβαίωση από δύο διαφορετικές πηγές, με τη μία εξ αυτών να είναι πρώην υπάλληλος της εταιρείας.

«Περίπου 40 με 45 άνθρωποι μόλις απολύθηκαν κι αυτό το νούμερο αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της εταιρείας στις ΗΠΑ», αποκάλυψε μία από τις πηγές. Η άλλη πηγή μίλησε για απόλυση του ενός τρίτου από ένα σύνολο περίπου 150 υπαλλήλων, όλοι τους στις ΗΠΑ.

«Το διαφημιστικό τμήμα δέχτηκε μεγάλες περικοπές, όπως και άλλα τμήματα. Στους προγραμματιστές στο Μινσκ ανατέθηκαν περισσότερες εργασίες. Όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, μόνο ένα διοικητικό στέλεχος απολύθηκε», είπε στο TorrentFreak πηγή μέσα από την εταιρεία.

Σε σχόλιο στο Buzzfeed, εκπρόσωπος της BitTorrent Inc. επιχείρησε να παρουσιάσει μία κατά το δυνατόν θετική εικόνα για τις εξελίξεις: «Πρόσφατα, στο πλαίσιο μιας τυπικής αξιολόγησης της επιχείρησης, προχωρήσαμε σε αναδιοργάνωση πόρων. Το αποτέλεσμα ήταν να αναχωρήσουν ορισμένοι υπάλληλοι, η εταιρεία ωστόσο παραμένει υγιής, κερδοφόρα και μεγαλώνει.»

Όμως πηγή κοντά στην εταιρεία περιέγραψε μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα.

«Σκοπός τους είναι να εξοικονομήσουν χρήματα και να επιχειρήσουν να φέρουν ξανά την εταιρεία στο δρόμο της κερδοφορίας, αφού αύξησαν το προσωπικό πολύ γρήγορα βασιζόμενοι σε μη ρεαλιστικές προβλέψεις για τα έσοδα. Το ηθικό, όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι εξαιρετικά χαμηλό αυτή τη στιγμή,» σχολίασε χαρακτηριστικά ή πηγή.

Ο Christian Averill, προσφάτως προηγμένος στη θέση του αντιπροέδρου της BitTorrent Inc., τόνισε ότι οι προσπάθειές του εστιάζονται στη στήριξη brands όπως τα Bundle και Sync.

Στο μεταξύ, οι βασικές πηγές εσόδων για την εταιρεία παραμένουν οι μTorrent και BitTorrentclients.

 

Πηγή: deltahacker.gr/

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *