ΑρχικήinetΓερμανία: Νόμιμη η χρήση του adblocking

Γερμανία: Νόμιμη η χρήση του adblocking

adblocking

Adblocking: Η δυνατότητα σίγασης του συνεχή «βομβαρδισμού» διαφημίσεων είναι μια υπέροχη ανακάλυψη, εκτός από την περίπτωση που είστε διαφημιστής ο οποίος εξαρτάται απ’ αυτές για να βγάλει χρήματα. Αυτή η ένταση μεταξύ των μέσων ενημέρωσης και των οργανισμών αποκλεισμού διαφημίσεων (adblocking) έχει γίνει πλέον  δικαστικός αγώνας στην Γερμανία, αφού κάποιες εφημερίδες έσυραν το AdBlock στα δικαστήρια! Οι εφημερίδες, αναμεσα στις οποίες βρίσκονται η Die Zeit και η Handelsblatt, ισχυρίζονται ότι το πρόσθετο browser plugin, είναι ένα αντι-ανταγωνιστικό προϊόν που απειλεί τις επιχειρήσεις τους.

Οι δικαστές στο Αμβούργο όμως, φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη για το θέμα, αφού αποφάνθηκαν υπέρ του AdBlock, λέγοντας μάλιστα ότι το λογισμικό που σε «σώζει» από το να παρακολουθήσεις εκείνη την απαίσια διαφήμιση με την Kate Upton για χιλιοστή φορά, είναι απολύτως νόμιμο!

Τούτου λεχθέντος, προέκυψαν ερωτήματα σχετικά με την αμφιλεγόμενη υπηρεσία whitelisting που παρέχει το AdBlock Plus, η οποία χαρακτηρίστηκε ως απάτη. Οι διαφημιστές των οποίων το περιεχόμενο δεν είναι ενοχλητικό, μπορούνα να υποβάλλουν αιτήσεις για να προβάλλουν το υλικό τους στους χρήστες του διαδικτύου. Όλα καλά μέχρι εδώ μέχρι που κάποιοι ανώνυμα ισχυρίστηκαν πως τους ζητήθηκε το 30% των εσόδων ώστε να παραμείνουν στην λίστα.

Φυσικά η εταιρεία αντέκρουσε τον ισχυρισμό στο BBC News, λέγοντας πως αν η κατηγορία ίσχυε πράγματι θα ήταν «απαίσιοι απατεώνες αφού το 90% των ανθρώπων στην λίστα δεν πληρώνουν τίποτα». Πληγωμένες από την ήττα τους στις δικαστικές αίθουσες οι γερμανικές εφημερίδες έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να ασκήσουν έφεση, έτσι είμαστε σε αναμονή για ν’ ακούσουμε πολλά περισσότερα σχετικά με αυτή την διαμάχη αλλά και  τα «ηθικά διλήμματα» της χρήσης λογισμικού αποκλεισμού διαφημίσεων (adblocking) στο εγγύς μέλλον!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS