ΑρχικήinetΤο σκάνδαλο bendgate συνεχίζεται με τα Galaxy S6

Το σκάνδαλο bendgate συνεχίζεται με τα Galaxy S6

bendgate

Το σκάνδαλο bendgate δε φαίνεται να τελειώσει ποτέ, αφού οι κατασκευαστές smartphones και οι δοκιμαστές τους, στην άλλη πλευρά, συνέχεια διαφωνούν πάνω στο θέμα του λυγίσματος των νέων συσκευών.

Αυτή τη φορά η Samsung απαντά στους πρόσφατους ισχυρισμούς της SquareTrade, που αφορά το σχετικό video της εταιρείας, το  οποίο δείχνει ότι το Galaxy S6 Edge, λυγίζει αρκετά εύκολα. Το video δείχνει επίσημα τεστ άσκησης πίεσης με ειδικό μηχανισμό στα μοντέλα Galaxy S6 και S6 Edge, όπου και τα 2 smartphones αντέχουν πίεση 35,8 kg, σε τρία διαφορετικά σημεία, που είναι αρκετή για να σπάσουν πέντε μολύβια μαζί. Θεωρητικά, η συσκευή σε μια τσέπη δέχεται πολύ λιγότερη πίεση, σύμφωνα με τη Κορεάτικη εταιρεία, η οποία αναφέρει επίσης ότι η SquareTrade στα τεστ, άσκησε πίεση μόνο στη μπροστά πλευρά και όχι στη πίσω, όπου τα επίπεδα αντοχής είναι υψηλότερα.

Στη Samsung είναι πεπεισμένοι ότι το S6, δεν θα σπάσει υπό κανονικές συνθήκες χρήσης, και πρόκειται να ζητήσει από τη SquareTrade, τη διεξαγωγή νέων δοκιμών που να περιλαμβάνουν τόσο το μπροστινό, όσο και το πίσω μέρος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο γίγαντας της τεχνολογίας κάνει αυτό το αίτημα, ώστε να περιορίσει τη ζημιά που έχει γίνει στη δημοτικότητα του S6.

Επίσης αναφέρει ότι τα πειράματα αυτά δεν είναι καθόλου ρεαλιστικά και στη καθημερινότητα δε πρόκειται ποτέ να ασκηθεί τόση πίεση πάνω στο smartphone. Τα video που αφορούν το σκάνδαλο bendgate, απλά βοηθούν στην εξάπλωση τους και σπάνια αναφέρονται στη πραγματικότητα, αναφέρει η Samsung. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κινητό έσπασε σε δύναμη 49,8 kg, ενώ η οθόνη είχε σπάσει νωρίτερα, συνεχίζοντας όμως να λειτουργεί.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS