ΑρχικήsecurityΓια να μην αποκαλυφθεί το StingRay, απέσυραν την υπόθεση!

Για να μην αποκαλυφθεί το StingRay, απέσυραν την υπόθεση!

Για να μην αποκαλυφθεί το StingRay, απέσυραν την υπόθεση!

Εισαγγελείς στο St Louis του Missouri, απέσυραν μια ποινική υπόθεση ληστείας για να αποφευχθεί η αποκάλυψη λεπτομερειών ενός αμφιλεγόμενου προγράμματος επιτήρησης κινητών τηλεφώνων (StingRay), ισχυρίζεται ένας δικηγόρος υπεράσπισης.

StingRay του FBI

 

 

Η St Louis Post-Dispatch αναφέρει ότι το κράτος απέσυρε πάρα πολλές κατηγορίες εναντίον τριών κατηγορουμένων μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη κατάθεση της αστυνομίας που θα αποκάλυπτε πώς κατάφεραν να συλλέξουν τα δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορούμενων.

Η δικηγόρος Megan Beesley, η οποία εκπροσωπούσε έναν από τους κατηγορούμενους, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ήταν πεπεισμένη οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, για να μην αναγκαστούν οι αστυνομικοί να αποκαλύψουν πληροφορίες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που πραγματοποιούν από μυστικές συσκευές, που είναι γνωστές με την εμπορική ονομασία StingRay.

Οι εισαγγελείς αμφισβητούν αυτόν τον ισχυρισμό. Εάν όμως είναι αλήθεια, θα προσθέσει επιπλέον στοιχεία στις προηγούμενες κατηγορίες που θέλουν τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να κατέχουν και να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα επιτήρησης SΤΙΝGRΑΥ.

Οι συσκευές SΤΙΝGRΑΥ είναι ένα «κρυμμένο μυστικό» των αρχών για αρκετά χρόνια. Οι συσκευές που έχουν μέγεθος βαλίτσας επιτρέπουν στις αρχές να υποδύονται ένα σταθμό κινητής τηλεφωνίας, για να συλλέξουν γεωγραφικής φύσεως και άλλες πληροφορίες από κινητά τηλέφωνα. Η αστυνομία σε αυτή τη περίπτωση φέρεται να έχει λάβει εντολή από το FBI, για να διατηρήσει απόρρητη τη χρήση της συσκευής, ακόμα και σε βάρος ποινικών υποθέσεων.

Η υπόθεση του St Louis ωστόσο, είναι μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις, που αποκαλύπτει την πολιτική αυτή των αρχών δημοσίως. Βέβαια δεν πιστεύουμε ότι αυτή η έκθεση θα φέρει αποτελέσματα (θυμηθείτε την υπόθεση Snowden), αλλά καλό θα είναι να γνωρίζουμε.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS