ΑρχικήinetΣχολείο στο LA απαιτεί επιστροφή εκατομμυρίων απ’ την Apple

Σχολείο στο LA απαιτεί επιστροφή εκατομμυρίων απ’ την Apple

apple

Ολέθριο πρόγραμμα με στόχο να μοιράσει η Apple από ένα iPad σε κάθε μαθητή διακόπτεται.

Το Los Angeles Unified School District (LAUSD)ενημέρωσε την εταιρεία πως δεν θα δεχθεί άλλες παραδόσεις αναφορικά με το πρόγραμμα Pearson σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θα παρέδιδε σαν μέρος ενός σχεδίου του 1,6 εκατομμυρίου, από ένα iPad σε κάθε μαθητή. Το LAUSD ζήτησε επίσης απ’ την εταιρεία μια επιστροφή χρημάτων πολλών εκατομμυρίων για το software που ήδη είχε παραδοθεί, σύμφωνα με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό KPCC.

To 2013 το σχολικό συγκρότημα υπέγραψε την αρχική συμφωνία ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων, με την Apple για ένα πρόγραμμα που υποτίθεται πως θα κόστιζε 1.3 δισεκατομμύρια. Ως μέρος αυτού του προγράμματος το LAUSD θα αγόραζε iPads με 768$ το καθένα, και ύστερα η Pearson μια υπεργολάβος εταιρεία με την Apple, θα παρείχε τα προγράμματα σπουδών για τα μαθηματικά και τις επιστήμες στα tablets με επιπρόσθετα 200$ έκαστο.

Προτού περάσει ένας μήνας, οι μαθητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυσλειτουργίες στις εφαρμογές tablets τους και περιορισμούς στους browsers. Ένα μήνα μετά, το σχολικό συγκρότημα ανέφερε πως το 1/3 των 2.100 συσκευών που είχαν διανεμηθεί, είχαν χαθεί. Ένα χρόνο μετά, τα ΜΜΕ αποκάλυψαν έπειτα από έρευνες πιθανή κακοδιαχείριση στην διασφάλιση της σύμβασης με την μεγάλη εταιρεία και την Pearson από τον επιθεωρητή John Deasy του LAUSD. Ενώ ο Deasy αρνείται τις κατηγορίες για αδικοπραγία, πρόσφατα παραιτήθηκε από την θέση και ο διάδοχος του Ramon C. Cortines, δήλωσε πως θα προβεί σε κατάργηση του προγράμματος.

Προτού το πρόγραμμα καταργηθεί ωστόσο το ίδρυμα φαίνεται πως θα προσπαθήσει να πάρει κάποια απ’ τα χρήματα πίσω. Ο δικηγόρος του ιδρύματος David Holmquist, δηλώνει εγγράφως πως το LAUSD είναι «εξαιρετικά δυσαρεστημένο» απ’ το προϊόν της Pearson.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τώρα οι Los Angeles Times, οι διδάσκοντες του ιδρύματος ποτέ δεν αποδέχθηκαν πλήρως το πρόγραμμα σπουδών της Pearson και σύντομα το LAUSD παρήγγειλε νέα σχολικά βιβλία μαθηματικών που θα αντικαταστήσουν τον προηγούμενο πρόγραμμα σπουδών της Pearson.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS