ΑρχικήUpdatesΚυκλοφόρησε νέα σημαντική ενημέρωση OTA για το Ubuntu Touch

Κυκλοφόρησε νέα σημαντική ενημέρωση OTA για το Ubuntu Touch

Η Canonical κυκλοφορήσε τελικά ένα τρίτο OTA update για το Ubuntu Touch και οι χρήστες θα πρέπει να αρχίσουν να το λαμβάνουν μέσα στις επόμενες ώρες.

Ubuntu Touch
Οι προγραμματιστές του Ubuntu εργάζονται πάνω σε αυτή την ενημερωμένη έκδοση για αρκετό καιρό ενώ είχε ήδη αναβληθεί για λίγες μέρες λόγω κάποιων μικρών θεμάτων. Σε κάθε περίπτωση, η νέα ενημερωμένη έκδοση κυκλοφόρησε και οι χρήστες του Ubuntu Touch, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών των Bq τηλεφώνων, θα πρέπει να την λάβουν σύντομα.

Εκτός από τις πολυάριθμες διορθώσεις και βελτιώσεις που έχουν εφαρμοστεί σε αυτή την τελευταία ενημέρωση, η Canonical εφαρμόζει επίσης μια μικρή τροποποίηση στον τρόπο που οι ΟΤΑ ενημερώσεις θα διανέμονται. Ξεκινώντας με αυτή την έκδοση, οι ενημερώσεις ΟΤΑ θα πρέπει να ρυθμιστούν σταδιακά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι διαθέσιμες σε όλους ταυτόχρονα. Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός χρηστών θα τις λαμβάνει και κατά τη διάρκεια μίας μόλις ημέρας θα είναι διαθέσιμες σε όλους.

Τώρα που οι χρήστες χρησιμοποιούν Ubuntu τηλέφωνα, οι προγραμματιστές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι, εάν ένα bug διαφεύγει μέσα από τη διαδικασία ελέγχου, δεν θα «χτυπά» όλους τους χρήστες ταυτόχρονα, εξού και η ανάγκη για σταδιακή εφαρμογή των ενημερώσεων.

“Έχουμε αναφέρει, επίσης, ότι αυτή η ενημερωμένη έκδοση είναι η πρώτη που εφαρμόζεται με μια σταδιακή διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι η ενημέρωση θα εκτείνεται αρχικά σε περιόδο διάρκειας 24 ωρών, με κάθε «βήμα» να εμφανίζει την ενημέρωση ως διαθέσιμη σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους μέχρι τελικά να εμφανιστεί σε όλες τις συσκευές Αυτό είναι ένα μέτρο ασφαλείας που μας δίνει το χρόνο να αποσύρουμε την ενημέρωση στην πολύ απίθανη περίπτωση που αναφερθεί κάποιο κρίσιμο ζήτημα, φροντίζοντας να μην δημιουργηθεί ξαφνικά πρόβλημα σε όλες τις συσκευές. Φυσικά, διασφαλίσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, αλλά εμείς προτιμούμε να είμαστε εξαιρετικά ασφαλείς», έγραψε ο Łukasz ‘sil2100’ Zemczak.

Οι προγραμματιστές εργάζονται τώρα για να σταθεροποιηθεί η Vivid based έκδοση του Ubuntu Touch και αναμένονται νέες σημαντικές ενημερώσεις, με νέα χαρακτηριστικά, κατά τους προσεχείς μήνες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS