ΑρχικήsecurityΚυβερνοεγκληματίες απέσπασαν δεδομένα από την Homebridge Inc.

Κυβερνοεγκληματίες απέσπασαν δεδομένα από την Homebridge Inc.

Αρκετοί υπολογιστές που περιέχουν εγγραφές του τμήματος ανθρώπινων πόρων και ανήκουν σε πρώην και νυν υπαλλήλους της Homebridge Inc. (παλαιότερα γνωστή ως In-Home Supportive Services Consortium) παραβιάστηκαν σε κυβερνοεπίθεση.

Homebridge Inc.
Η εταιρεία κατ ‘οίκον φροντίδας με έδρα την Καλιφόρνια, πιστεύει ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορεί να είχαν πρόσβαση στις ευαίσθητες πληροφορίες για ενάμιση μήνα.

Σύμφωνα με την έρευνα που ακολούθησε την ανακάλυψη του συμβάντος στις 13 Μαρτίου, οι εισβολείς κατάφεραν να διεισδύσουν στα συστήματα στις 24 Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου, τα δεδομένα ήτα εκτεθιμένα μεταξύ αυτού του χρονικού διαστήματος.

Η Hοmebridge λέει ότι οι πληροφορίες που θα μπορούσαν να έχουν διαρρεύσει περιλαμβάνουν το όνομα και το επώνυμο των εργαζομένων, τη διεύθυνση και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης.

Αυτά τα στοιχεία είναι επαρκή ώστε οι απατεώνες να καταθέσουν ψευδείς φορολογικές δηλώσεις στο IRS χρησιμοποιώντας το όνομα του νόμιμου κατόχου.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία αναφέρει ότι έλαβε αναφορές ότι οι κλεμμένες πληροφορίες χρησιμοποιήθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Η προθεσμία για την υποβολή φορολογικής δήλωσης λήγει στις 15 Απριλίου και όποιος καθυστερήσει είναι πιθανόν να οδηγήσει τις επιστροφές φόρου στις τσέπες των κυβερνοεγκληματιών».

Μετά την ανακάλυψη της παραβίασης, η Homebridge σύναψε σύμβαση με εταιρεία παροχής υπηρεσιών forensics και ασφάλειας δεδομένων για να βοηθήσει στην έρευνα.

Εκτός από την απομάκρυνση των κακόβουλων προγραμμάτων από τα συστήματά της, η Homebridge έλαβε επίσης μέτρα για την αύξηση της ασφάλειας του δικτύου της. Ωστόσο, η ενημερωτική επιστολή προς τα προσβεβλημένα άτομα δεν αποκαλύπτει τα νέα μέτρα που θεσπίστηκαν.

Επιπλέον, η Homebridge προσφέρει δωρεάν συνδρομή για ένα χρόνο σε μια υπηρεσία προστασίας ταυτότητας και παρακολούθησης της πιστοληπτικής δραστηριότητας ώστε να μειώσει τις πιθανότητες οι εργαζόμενοί της να πέσουν θύματα κλοπής ταυτότητας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS