ΑρχικήinetΜήνυση κατά του Facebook εξαιτίας των... tags!

Μήνυση κατά του Facebook εξαιτίας των… tags!

Μήνυση κατά του Facebook εξαιτίας των... tags!

Το Facebook  αντιμετωπίζει την πιθανότητα εμπλοκής σε ποινική διαδικασία για τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπων.

Ένας άντρας από το Ιλινόις, στράφηκε νομικά εναντίον του FaceΒοοk λόγω του ότι χρησιμοποίησε, όπως ισχυρίζεται, το πρόσωπό του χωρίς τη θέλησή του, ενώ τόνισε ότι δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να αποτρέψει το FaceΒοοk από το να χρησιμοποιήσει τα βιομετρικά του δεδομένα.

Ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τη θέση του, καθώς εκτιμά ότι δεν παραβίασε κανένα νόμο. Η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει φέρει τη λειτουργία tag suggestions από το 2010 και προτείνει την αυτόματη τοποθέτηση ονομάτων στις φωτογραφίες όσων περιλαμβάνονται σε αυτή. Υπάρχει η επιλογή της απενεργοποίησης της επιλογής από τους χρήστες, αλλά στην μήνυση προς το FaceΒοοk σημειώνεται ότι η επιλογή αυτή δεν είναι αρκετή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρεται και στο Mashable, το FaceΒοοk  ασχολείται με μία τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, την οποία αναπτύσσει η DeepFace, η οποία υπόσχεται αυξημένες δυνατότητες αναγνώρισης των προσώπων που θα φτάνει στα επίπεδα που έχει το ανθρώπινο μάτι. Αυτή η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δοκιμάζεται, ενώ εκτιμάται ότι με την έλευσή της θα αλλάξει τον τρόπο αλληλεπίδρασης με το κοινωνικό δίκτυο.

Μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με αυτή την δικαστική διαμάχη που θα προκύψει.

 

Πηγή: pestaola.gr/

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS