ΑρχικήUpdatesΤο Linux Mint 17.2 θα ονομαστεί "Rafaela"

Το Linux Mint 17.2 θα ονομαστεί “Rafaela”

Το όνομα του επόμενου Linux Mint 17.2 release έχει επιλεγεί και πρόκειται να είναι “Rafaela”.

Το project συνεχίζεται με γυναικεία ονόματα και έτσι το νέο όνομα δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη.

Linux Mint_Rafaela
Το Linux Mint είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα μετά το Ubuntu. Έχει πολλούς χρήστες και τα δύο κύρια flavors, Cinnamon και MATE, έχουν πολλούς οπαδούς. Οι κωδικές ονομασίες δεν είναι συνήθως τόσο σημαντικές, αλλά βοηθά την κοινότητα να αναγνωρίσει μια έκδοση πολύ πιο εύκολα σε σχέση με έναν αριθμό έκδοσης που μπορεί να μην είναι ξεκάθαρος.

Τα άλλα projects αναθέτουν τη διαδικασία ονοματοδοσίας στην κοινότητα και αυτό δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα. Η κοινότητα τείνει να επιλέγει περίεργα ονόματα και οι προγραμματιστές είναι αναγκασμένοι να τα υιοθετήσουν. Για παράδειγμα, η διαδικασία ονοματοδοσίας του Fedora ακολουθούσε αυτή τη διαδικασία, αλλά έχει πλέον εγκαταλειφθεί.

Η ομάδα του Linux Mint αποφάσισε πριν από λίγο καιρό ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσει μόνο τις εκδόσεις του Ubuntu LTS, και σε αυτή την περίπτωση, το Ubuntu 14.04, η οποία περιλαμβάνει point releases όπως το Linux Mint 17.2 “Rafaela”.

“Η δεύτερη point έκδοση του 17.x θα είναι το Linux Mint 17.2 με την κωδική ονομασία “Rafaela”. Η Rafaela είναι μια θηλυκή μορφή του Ραφαήλ, εβραϊκής προέλευσης και σημαίνει ότι “ο Θεός έχει επουλωθεί”. Το όνομα Ραφαήλ μαρτυρείται ήδη από το 1350 BCE. Έγινε δημοφιλές από πολλούς επιφανείς χαρακτήρες και ιστορικά στοιχεία: Αρχαγγέλος στον Ιουδαϊσμό, το Χριστιανισμό και το Ισλάμ, έναν Ιταλό ζωγράφο και αρχιτέκτονα της Αναγέννησης, μια Ισπανή παίκτρια του τένις και μια χελώνα Ninja. Οι χρήστες του Linux Mint 17 και του Linux Mint 17.1 θα έχουν την επιλογή να αναβαθμίσουν ή όχι, και αυτή η αναβάθμιση θα είναι εύκολη και ασφαλής”, έγραψε ο επικεφαλής του προγράμματος του Linux Mint, Clement Lefebvre.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας για το Linux Mint 17.2 “Rafaela”, αλλά οι πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις θα πρέπει να εμφανιστούν εντός των επόμενων μηνών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS