ΑρχικήinetΟ 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής

Περισσότεροι από 1.400 μαθητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, που διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό WRO Hellas με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της Cosmote.

Με θέμα «Η Δική μου Πόλη» περισσότερες από 450 ομάδες από όλη την Ελλάδα, δημιούργησαν και παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή, αναπτύσσοντας τις επιστημονικές τους δεξιότητες μέσω της εκπαίδευσης STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Το πρώτο βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής κατέκτησε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, κατασκευάζοντας ένα εργοστάσιο διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε το 3ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας που κατασκεύασε ένα τελεφερίκ και το αστεροσκοπείο της Πεντέλης συνδυασμένο με το μύθο του Θησέα και της Αριάδνης.

Το τρίτο βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής κατέκτησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας κατασκευάζοντας μια κυλιόμενη ράμπα.

Οι νικήτριες ομάδες έλαβαν δώρα υψηλής τεχνολογίας από τον ΟΤΕ και την Cosmote για κάθε συμμετέχοντα.

 

Πηγή: protothema.gr/

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS