ΑρχικήinetΓερουσιαστής:να απομακρυνθεί από το Internet το The Anarchist Cookbook

Γερουσιαστής:να απομακρυνθεί από το Internet το The Anarchist Cookbook

Η Dianne Feinstein δεν φαίνεται να γνωρίζει ότι το βιβλίο “The Anarchist Cookbook” πωλείται στο Amazon, ανάμεσα σε άλλα μέρη.

Dianne Feinstein - The Anarchist Cookbook

Στον απόηχο της σύλληψης των δύο γυναικών την Πέμπτη που κατηγορούνται για απόπειρα κατασκευής βόμβας, η γερουσιαστής Dianne Feinstein (D-CA), έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι το βιβλίο του 1971 για την κατασκευή βομβών, το οποίο μπορεί να βοήθησε τις υπόπτους τρομοκρατίας κατά κάποιο τρόπο, θα πρέπει να “απομακρυνθεί από το Internet”.

Η γερουσιαστής φαίνεται ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το The Anarchist Cookbook κυκλοφορούσε σε έντυπη μορφή για δεκαετίες (πωλείται στο Amazon!), αλλά έχει επίσης ανοιχτά κυκλοφόρησει στο διαδίκτυο για σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο. Εν ολίγοις, η απομάκρυνσή του από το Internet θα ήταν αδύνατη.

“Έχω ιδιαίτερα εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι οι θεωρούμενοι βομβιστές έκαναν χρήση των online bombmaking οδηγών όπως είναι το αναρχικοί The Anarchist Cookbook και το Inspire Magazine,” έγραψε η Feinstein. “Τα έγγραφα αυτά, κατά την άποψή μου, δεν προστατεύονται από την Πρώτη Τροπολογία και θα πρέπει να αφαιρεθούν από το Internet”.

Την Πέμπτη, οι ομοσπονδιακοί κατήγοροι απήγγειλαν κατηγορίες στις δύο γυναίκες που ζουν στη Νέα Υόρκη για συνωμοσία για τη χρήση όπλου μαζικής καταστροφής. Στην 29σέλιδη μήνυση αναφέρεται λεπτομερώς πώς αυτές οι δύο γυναίκες, οι Asia Siddiqui και Noelle Velentzas, άρχισαν τις συναντήσεις με έναν ανώνυμο μυστικό πράκτορα το 2013, όπου εξέφρασαν  εξτρεμιστική ιδεολογία και συμπάθεια για την Αλ Κάιντα, τον Οσάμα μπιν Λάντεν και τις σχετικές ομάδες.

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του FBI, τον Αύγουστο του 2014, οι γυναίκες συζήτησαν ότι μελετούσαν “επιστήμη”, προκειμένου να μάθουν πώς να κατασκευάσουν ένα homebrew εκρηκτικό. Στη συνέχεια, οι γυναίκες και ο πράκτορας πήγαν στη βιβλιοθήκη, προκειμένου να μελετήσουν βασική χημεία.

Μέχρι το Νοέμβριο του 2014, καθώς η έρευνα των γυναικών συνεχίστηκε, ο μυστικός πράκτορας τους είπε ότι αυτός ή αυτή είχε κατεβάσει το The Anarchist Cookbook -η καταγγελία φαίνεται να δείχνει ότι ήταν ο πράκτορας που διαβίβασε το κείμενο στις γυναίκες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS