Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Το MakuluLinux Unity 8 είναι πλέον διαθέσιμο

Ο Jacque Montague Raymer είχε τη χαρά να ανακοινώσει την άμεση διαθεσιμότητα για λήψη του λειτουργικoύ συστήματος MakuluLinux Unity 8.

MakuluLinux

Αυτή είναι η πρώτη έκδοση της διανομής MakuluLinux που χρησιμοποιεί το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Unity από το λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux.

Το MakuluLinux Unity 8 βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Ubuntu 14.04.2 LTS (Trusty Tahr), διανέμεται ως ένα live DVD 64-bit που υποστηρίζει UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) συστήματα και παρέχει στους χρήστες μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν βρίσκονται στο Unity Desktop σε οποιαδήποτε διανομή Ubuntu.

«Είναι ένα μοναδικό σύστημα 3 πάνελ που παρέχει στον χρήστη τον πλήρη έλεγχο του συστήματός του, χωρίς καν να χρειαστεί να ελαχιστοποιήσει ένα παράθυρο. Αυτή η έκδοση είναι 64bit, με υποστήριξη EFI και προσφέρει το εργαλείο Constructor για δημιουργία custom ISO. Υπάρχουν τόσα πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά που απλά κάνουν αυτή την έκδοση να ξεχωρίζει! Δεν είναι απλά Unity, είναι Makulu Unity», αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της έκδοσης.

Τα highlights του MakuluLinux Unity 8 περιλαμβάνουν ένα σύστημα τριών πάνελ, ένα μοναδικό multi-mode bottom panel, ένα παραδοσιακό μενού, ενημερωμένες κοινοποιήσεις στο κάτω μέρος του πάνελ, out-of-the-box υποστήριξη A2DP, μια πλήρη σουίτα γραφείου, το Steam για Linux, το Wine και το PlayOnLinux για τα Windows gamers, το Dropbox και το MEGA client και out-of-the-box υποστήριξη για τις τελευταίες κάρτες γραφικών της Nvidia, ATI και Intel.

Επιπλέον, η διανομή έρχεται με μια πολύ μεγάλη βάση drivers, ενσωματωμένο τείχος προστασίας και λογισμικό προστασίας από ιούς για την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος, μια μεγάλη συλλογή από θέματα και wallpapers, μοναδικά widgets στην επιφάνεια εργασίας powered by Conky, το Makulu Constructor για τη δημιουργία εξατομικευμένων εκδόσεων του MakuluLinux, μια μεγάλη ποικιλία από πακέτα λογισμικού για καθημερινή χρήση, πολλά third-party PPA repositories, ένα προαιρετικό Liquoriz kernel και υποστήριξη για αρχιτεκτονικές 32-bit.

Μεταξύ άλλων, ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που βρέθηκαν στο νέο MakuluLinux Unity 8 είναι η υποστήριξη για πολλές συσκευές της Apple, συμπεριλαμβανομένων των MacBook Air, MacBook Pro, MacBook, iBook και PowerBook laptops, υποστήριξη για φορητούς υπολογιστές Toshiba, το εργαλείο TLP προηγμένης διαχείρισης ενέργειας, το Netflix και το PopcornTime καθώς και Compiz-powered εφέ και transparency για ορισμένες εφαρμογές.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *