Αρχικήsecurity"Puush is sorry" για τα κλεμμένα passwords

“Puush is sorry” για τα κλεμμένα passwords

Puush

Την προηγούμενη βδομάδα, ο server του screenshot sharing app, Puush, έγινε θύμα hacking και ένα μολυσμένο από malware πρόγραμμα τοποθετήθηκε ως ενημέρωση για τους χρήστες των Windows.

Η έκδοση του λογισμικού R94 κατεβάζει κακόβουλο λογισμικό, το οποίο υποκλέπτει τους κωδικούς πρόσβασης των μολυσμένων συστημάτων. Η ενημέρωση έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, και η τελευταία ενημέρωση R100 είναι διαθέσιμη για download, η οποία μπορεί να σας ενημερώσει αν έχει μολυνθεί ή όχι το σύστημά σας, επίσης αυτή η ενημερωμένη έκδοση θα καθαρίσει το κακόβουλο λογισμικό.

Η εταιρεία σημείωσε ότι η έκδοση του app για τα Windows επηρεάστηκε, ενώ οι εκδόσεις για τα iOS και τα OS X apps είναι ασφαλείς.

Σύμφωνα με δήλωση που κυκλοφόρησε από την εταιρεία,

“Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να συλλέγει αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, αλλά δεν είμαστε ακόμα σε θέση να επιβεβαιώσουμε αν αυτά έχουν μεταδοθεί πίσω σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία. Έχουμε ήδη τρέξει το κακόβουλο λογισμικό σε περιβάλλον δοκιμών και δεν ήταν σε θέση να αναπαράγει μια παρόμοια συμπεριφορά. Ακόμα κι έτσι, σας συνιστούμε να αλλάξετε οποιουσδήποτε σημαντικούς κωδικούς πρόσβασης έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας (εκτός αν αυτοί βρίσκονται σε έναν ασφαλή password manager). Αυτό περιλαμβάνει αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης σε chrome/ firefox. “

Η εταιρεία έκανε την αφαίρεση και το εργαλείο καθαρισμού διατίθεται για τους χρήστες, οι οποίοι μπορεί να έχουν αποκλειστεί από την λειτουργία του Ρuush.

«Έχουμε δημιουργήσει έναν cleaner για τους χρήστες που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Ρuush. Είναι αυτόνομος και θα σας ενημερώσει αν μολύνθηκε το σύστημά σας (με την προυπόθεση ότι δεν έχετε ήδη εγκαταστήσει το R100). ”

Ρuush-blog

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS