ΑρχικήsecurityΜεγαλύτερη προστασία από επιθέσεις hacking στα συστήματα των μαχητικών

Μεγαλύτερη προστασία από επιθέσεις hacking στα συστήματα των μαχητικών

hacking

Η απώλεια των UAV drones εξαιτίας επιθέσεων hacking, έχει γίνει πλέον ένα αναπόφευκτο γεγονός των σύγχρονων κατασκοπευτικών και πολεμικών επιχειρήσεων, με αρκετά μεγάλο κόστος μάλιστα. Η μεγάλη διαφορά όμως μεταξύ των μη επανδρωμένων drones και των κανονικών μαχητικών ιπτάμενων μηχανών, είναι αρκετά μεγάλη. Για παράδειγμα το MH-6 Little Bird, με το παρατσούκλι Killer Egg, δε πρέπει να είναι ευάλωτο σε επιθέσεις από hacker, όχι μόνο για το κόστος τους, αλλά και για το βαρύ οπλισμό που φέρει το μικρό μαχητικό ελικόπτερο.

Αυτός είναι ο λόγος που οι μηχανικοί της υπηρεσίας DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), εργάζονται σκληρά πάνω στις ηλεκτρονικές άμυνες του ελικοπτέρου, απέναντι στις σύγχρονες επιθέσεις hacking, ώστε να μη χαθεί ή βγει εκτός ελέγχου.

Το NextGov, αναφέρει ότι οι μηχανικοί αναπρογραμματίζουν το σύστημα επικοινωνιών στον υπολογιστή του σκάφους, ώστε να μη μπορεί κανείς πέρα του επιτρεπόμενο χρήστη, να πάρει τον έλεγχο τόσο του σκάφους όσο και του οπλισμού που φέρει. Η DARPA, προσθέτει την ίδια κρυπτογράφηση που έχει ξεκινήσει να βάζει και στα κατασκοπευτικά drones από το περασμένο Μάιο.

Η Kathleen Fischer, πρώην manager του project HACMS (High-Assurance Cyber Military Systems), εξηγεί ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα, είναι συνδεδεμένα σε ένα δίκτυο ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους. Η παραμικρή ευπάθεια σε κάποιο από αυτά τα συστήματα, μπορεί να επιτρέψει σε κάποιον να πάρει τον έλεγχο των μηχανών. Το project HACMS έχει σκοπό να εξαλείψει κενά ασφαλείας και ευπάθειες που μπορεί να βρεθούν στα συστήματα, χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική γλώσσα προγραμματισμού, παρά τη γνωστή C++, στην οποία είναι γραμμένα τα περισσότερα στρατιωτικά προγράμματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS