ΑρχικήsecurityΟι επιχειρήσεις δεν είναι έτοιμες για τις νέες απειλές hacking

Οι επιχειρήσεις δεν είναι έτοιμες για τις νέες απειλές hacking

hacking

H αυξανόμενη διάδοση και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών hacking, έχει προκαλέσει τη χρησιμοποίηση εξελιγμένων εφαρμογών, συσκευών και συστημάτων, από τις επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφάλειας, που αποτελεί πρόκληση, για ακόμη και τους πιο έμπειρους και επικινδύνους hackers. Παρόλα αυτά η ασφάλεια των δικτύων και τις αντιμετώπισης δε συμβαδίζει με τον αυξανόμενο αριθμό των επιθέσεων.

Σύμφωνα με έρευνα από την CompTIA, οι επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι o αυξανόμενος αριθμός των ομάδων hacking (κατά 54%), η ανάπτυξη των απειλών (52%) και η μεγαλύτερη διαθεσιμότητα των hacking tools πλέον, έχουν σοβαρές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις. Οι επιθέσεις μπορεί να είναι πιο δυναμικές, να αλλάζουν τύπο και μορφή ταχύτατα και να στοχεύουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Πράγματι οι εταιρείες χρησιμοποιούν και επενδύουν σε νέες τεχνολογίες ασφαλείας.  Το Data loss prevention (DLP) είναι ένα από τα πιο κοινά νέα εργαλεία που χρησιμοποιείται από το 58% των επιχειρήσεων. Επίσης τα συστήματα ελέγχου ταυτότητας και πρόσβασης διαχείρισης (IAM) και της διαχείρισης πληροφοριών και ασφάλειας (SIEM), χρησιμοποιούνται πλέον από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

Η έκθεση Trends in Information Security, αποκάλυψε ότι τα malware και το hacking είναι οι κορυφαίες απειλές που προκαλούν ανησυχία σε όλες τις επιχειρήσεις. Επιπλέον στη κορυφή βρίσκεται και το ανθρώπινο στοιχείο, το οποίο προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και ίσως είναι και το πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί, σε θέματα ασφαλείας.

Για την αντιμετώπιση του ανθρωπίνου λάθους, η μεγαλύτερη κατάρτιση του προσωπικού σε θέματα ασφαλείας είναι η απάντηση, αλλά οι εταιρείες δε γνωρίζουν πώς να γίνει αυτό, ώστε να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα. Μόνο το 54% των επιχειρήσεων προσφέρουν κάποια μορφή κατάρτισης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, που συνήθως γίνεται μέσω επιμόρφωσης νέων υπαλλήλων ή μέσω μιας ετήσιας σειράς μαθημάτων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS