Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
Latest Posts

Δεδομένα καρτών American Express εκτέθηκαν σε κυβερνοεγκληματίες

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από τις αρχές, ανακαλύφθηκε ότι οι πληροφορίες κατόχων των καρτών American Express, εκτέθηκαν σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

American Express_logo.svg_
Οι συνθήκες που οδήγησαν στην εύρεση των δεδομένων και πώς κατέληξαν στα χέρια τρίτων, δεν έχουν αποκαλυφθεί. Επίσης, η American Express μπορεί να βοήθησε κατά τη διάρκεια της έρευνας, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως σαφές.

Από την άλλη πλευρά, είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον 500 άτομα στην Καλιφόρνια επηρεάστηκαν από το συμβάν. Όλα τα προσβεβλημένα άτομα θα λάβουν μια ενημερωτική επιστολή, αν δεν έχουν ήδη λάβει, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία της Καλιφόρνια.

Οι πληροφορίες που ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας μπορεί να περιλαμβάνουν τον αριθμό λογαριασμού της κάρτας American Express, το όνομα του κατόχου της κάρτας, καθώς και την ημερομηνία λήξης και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης (SSN).

Το SSN και το όνομα του ιδιοκτήτη της, είναι επαρκή στοιχεία για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου ώστε να αποκομίσουν κέρδος από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων στο όνομα του θύματος.

Τα στοιχεία της κάρτας μπορεί να κλάπηκαν από πωλητές και online εμπόρους, αλλά η συναλλαγή μαζί τους δεν απαιτεί τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης. Έτσι, φαίνεται πιο πιθανό να έχει χρησιμοποιηθεί μια phishing επίθεση για την κλοπή των δεδομένων.

Η επιστολή υπογράφεται από την Stefanie Wulwick, Chief Privacy Officer της American Express και ενημερώνει τον παραλήπτη ότι η εταιρεία δεν έχει καταγράψει μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα, που θα μπορούσε να σχετίζεται με το περιστατικό.

Η American Express έχει ήδη λάβει τα τυπικά μέτρα για τον περιορισμό του κινδύνου που απορρέει από το συμβάν. Εκτός από αυτό, η εταιρεία εφάρμοσε πρόσθετη παρακολούθηση απάτης στην κάρτα και λέει ότι θα πρέπει να εκδοθεί μια ειδοποίηση σε περίπτωση ύποπτης δραστηριότητας.

Οι παραλήπτες της επιστολής δεν ευθύνονται για τυχόν κακόβουλες επιβαρύνσεις στο λογαριασμό τους. Επίσης, τους παρέχεται ένα έτος δωρεάν συμμετοχή σε υπηρεσίες προστασίας ταυτότητας.

Παρά τα προληπτικά μέτρα, η εταιρεία συνιστά στους ανθρώπους να επαγρυπνούν και να παρακολουθούν τους λογαριασμούς τους, τους επόμενους 12 με 24 μήνες, προκειμένου να εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο, μια πιθανή ενέργεια κλοπής ταυτότητας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *