Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Το ανώνυμο surfάρισμα ακούει στο όνομα UltraSurf

ultrasurf-download-free

To UltraSurf είναι ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να σερφάρουμε στο διαδίκτυο ανώνυμα το οποίο βασίζεται στην προστασία και την ασφάλεια της ιδιωτικής μας ζωής στο διαδίκτυο. Αρχικά δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους χρήστες του Διαδικτύου στην Κίνα να βρουν ασφάλεια και ελευθερία στο διαδίκτυο δίνοντάς τους την δυνατότητα να παρακάμψουν το Great Firewall της χώρας τους. Το εργαλείο έχει χαρακτηριστεί από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 2007 ως ένα εργαλείο με τις καλύτερες επιδόσεις “απάτης” και ως ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για την ελευθερία του λόγου στο Διαδίκτυο.

Το UltraSurf δημιουργήθηκε το 2002 από την UltraReach Internet Corporation μια εταιρεία που αποτελείται από μια μικρή ομάδα μηχανικών της Silicon Valley.

Το UltrαSurf εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας κάθε φορά που τρέχει και ο χρήστης μπορεί να το ελαχιστοποιήσει ενώ το μόνο που είναι φανερό είναι μια μικρή κλειδαριά που μας αποδεικνύει οτι το πρόγραμμα δουλεύει σωστα.Διαθέτει 5 επιλογές.Η 1η είναι “home” όπου ανοίγει την αρχική σελίδα του UltrαSurf,η 2η είναι “Reset” όπου επαναφέρει το πρόγραμμα στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις(συνήθως όταν ο χρήστης δεν μπορεί να περιηγηθεί κανονικά στο διαδίκτυο),η 3η είναι“Option” η οποία δίνει πρόσβαση στις ρυθμίσεις του προγράμματος,η 4η είναι “Help” που εμφανίζει έναν οδηγό χρήσης του UltraSurf και 5η είναι “Εxit” που σταματάει την λειτουργία του προγράμματος,καθαρίζει αυτόματα το ιστορικό περιήγησης,διαγράφει τα cookies και επαναφέρει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του λογισμικού είναι η απόκρυψη της διεύθυνσης IP ηεκκαθάριση του ιστορικού περιήγησης και των cookies, προστατεύοντας έτσι τον υπολογιστή από τις εξωτερικές επιθέσεις.Μας επιτρέπει να επισκεφθούμε οποιοδήποτε ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη.

Είναι συμβατό με όλα τα προγράμματα περιήγησης και μας δίνει την δυνατότητα να συνδεθούμε σε διαφορετικούς proxy servers άμεσα.Συνιστάται κυρίως για χρήση σε ασύρματα hotspots και δημόσια δίκτυα WiFi.
Η εφαρμογή είναι portable έτσι δεν χρειάζεται να την εγκαταστήσουμε αλλά είναι ιδανική για χρήση μέσω μια συσκευή USB για να σερφάρουμε ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Από την στιγμή που θα τρέξει το UltraSurf στον υπολογιστή μας η διεύθυνση ΙΡ θα είναι κρυμμένηεμποδίζοντας την αποκάλυψη της θέσης του χρήστη απο τον υπολογιστή του.Με την χρήση του UltrαSurf επιτρέπει στον υπολογιστή σας να επισκεφθείτε με ασφάλεια και ανώνημα ιστοσελίδες που δεν χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο HTTPS. Έτσι,ο υπολογιστής μας είναι ασφαλής σε κάποια επίσκεψη μας σε μια μη ασφαλή ιστοσελίδα και αποφεύγουμε την πιθανή είσοδο κάποιου κακόβουλου λογισμικού.Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάσουν ανώνυμαοποιοδήποτε υλικό χώρις να αφήνει πίσω του κανένα αποδεικτικό στοιχείο.Μέσω της σύνδεση end-to-end που μας παρέχει μπορούμε άμεσα και με ασφάλεια να αποκτήσουμε πρόσβαση στο περιεχόμενο που μας ενδιαφέρει χωρίς περιορισμούς.

Aν τροποποιήσουμε τις ρυθμίσεις του προγράμματος μπορεί να επηρεαστεί η ταχύτητα download του υπολογιστή μας καθώς επίσης και πρόσθετες εφαρμογές όπως το uTorrent εάν δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά,έτσι θα πρέπει να προσέξουμε τι αλλαγές κάνουμε στις ρυθμίσεις μας

.Το UltraSurf προστατεύει μόνο πληροφορίες που παρέχονται μέσω του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιούμε. Άλλες εφαρμογές, όπως το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείου, το Skype, και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες δεν υπόκεινται σε κρυπτογράφηση.

Το UltrαSurf δεν υποστηρίζεται από λειτουργικά συστήματα Mac OS ή Linux.Είναι ένα δωρεάν λογισμικό κλειστού κώδικα.Αποθηκεύεται στον υπολογιστή σε μορφή .zip με χωριτικότητα 1.95ΜΒ και απετούμενη RAM 64MB.Είναι συμβατό με Windows 2000/XP/Vista/Windows 7/Windows 8,Windows 8.1 των 32/64 bit.

 

Πηγή: iguru.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *