ΑρχικήsecurityΑd injectors: Ο "πονοκέφαλος" των Google Users!

Αd injectors: Ο “πονοκέφαλος” των Google Users!

Google ad injectors

Το ποσοστό του 5% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα sites και υπηρεσίες της Google έχουν εγκαταστήσει τουλάχιστον έναν ad injector στη συσκευή τους, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την Google σε συνεργασία με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ.

Μέσα σε αυτή την ομάδα, η Google διαπίστωσε ότι οι μισοί είχαν εγκατασταθεί τουλάχιστον δύο injectors και σχεδόν το ένα τρίτο έτρεχαν τουλάχιστον τέσσερις. Το ποσοστό της τάξεως του 5% μπορεί να φαίνεται μικρό συνολικά, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google σε καθημερινή βάση, είναι πραγματικά ένα σοβαρό πρόβλημα.
Τα Ad injectors περιγράφονται από την Gοοgle ως προγράμματα που εισάγουν νέες διαφημίσεις ή αντικαταθηστούν τις υπάρχουσες στις σελίδες που επισκέπτεται ένας χρήστης, ενώ σερφάρει στο Διαδίκτυο. Τις περισσότερες φορές εγκαταθίστανται κακόβουλα (είναι συνδεδεμένες με άλλο λογισμικό), είναι δύσκολο να αφαιρεθούν και έχουν άλλες κακές ιδιότητες (ίσως θυμηθείτε το Superfish).
Τόσο οι τελικοί χρήστες όσο και οι διαφημιστές απεχθάνονται αυτού του είδους τα αd injectors, τα οποία «τρέχουν ανεξέλεγκτα» για χρόνια.
Η Gοοgle έχει λάβει πάνω από 100.000 καταγγελίες από χρήστες του Chrome, σχετικά με το θέμα από την αρχή του έτους. Παράπονα για «αδίστακτα» ads συν για όλα τα άλλα, συμπεριλαμβανομένων των σφαλμάτων του δικτύου και γενικά θέματα απόδοσης.
Ο «γίγαντας αναζήτησης» έχει ξοδέψει πολύ χρόνο για την καταπολέμηση του ανεπιθύμητου λογισμικού μέσω της Ασφαλούς περιήγησης, και κάλλιο αργά παρά ποτέ, η Gοοgle στρέφει τώρα την προσοχή της και στα ad injectors.
Η Gοοgle σημειώνει ότι δεν θα απαγορεύσει εντελώς τα ad injectors (προφανώς επειδή αρκετοί άνθρωποι προτιμούν να τα χρησιμοποιούν), θα πρέπει να αναφέρουν σαφώς το σκοπό τους και όχι να κρύβονται ή να είναι παραπλανητικά. Η ομάδα έχει επίσης ανακαλύψει και απομακρύνει 192 παραπλανητικά Chrome extensions που επηρεάζουν 14 εκατομμύρια χρήστες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS