ΑρχικήsecurityΆντρας δραπετεύει από τη φυλακή μετά την αποστολή ψεύτικου email

Άντρας δραπετεύει από τη φυλακή μετά την αποστολή ψεύτικου email

Το email πρέπει να ήταν αληθοφανές, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι τον άφησαν να βγει από τη φυλακή.

φυλακή

Ένας απατεώνας, έγκλειστος στις φυλακές Wandsworth στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, συνέταξε ψεύτικες οδηγίες εγγύησης και τις έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υπαλλήλους των φυλακών.

Στις αναφορές του BBC, ο Neil Moore, 28 ετών, από το Ilford, Λονδίνο, είχε ιστορία στη δημιουργία περίτεχνων τεχνασμάτων, και έχει χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν τέσσερις διαφορετικά ψευδώνυμα για να διαπράξει απάτη.

Ενώ ήταν προφυλακισμένος, ο Moore χρησιμοποίησε ένα λαθραίο κινητό τηλέφωνο για να δημιουργήσει έναν ψεύτικο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να παραστήσει έναν ανώτερο δικαστικό υπάλληλο για να στείλει οδηγίες εγγύησης στο προσωπικό των φυλακών.

Ο Moore αφέθηκε ελεύθερος στις 10 Μαρτίου. Το τέχνασμα του Moore δεν αποκαλύφθηκε μέχρι που δικηγόροι πήγαν να του πάρουν συνέντευξη και διαπίστωσαν ότι είχε φύγει.

Ο ίδιος ο Moore γύρισε σε τρεις ημέρες μετά την απόδρασή του.

Το Southwark Crown Court άκουσε ότι ο Moore ξεγέλασε τους υπαλλήλους των φυλακών, δημιουργώντας ένα ψεύτικο web domain που ήταν μόνο ελαφρώς αλλαγμένο σε σχέση με τον επίσημο τομέα της υπηρεσίας του δικαστηρίου.

Εκτός από αυτό, ο ίδιος καταχώρησε επίσης την ιστοσελίδα στο όνομα του ανακριτή Detective Inspector Kris Soole, με τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας των Royal Courts of Justice.

Χρησιμοποιώντας το ψεύτικο e-mail του, έστειλε ένα email στο inbox της φυλακής που περιείχε οδηγίες για την απελευθέρωσή του.

Φαίνεται μάλλον έξυπνο, αλλά σίγουρα δεν είναι ασυνήθιστο για τους απατεώνες ή τους spammers να χρησιμοποιούν παρόμοια emails ή ιστοσελίδες για να παγιδεύσουν τους ανθρώπους. Και σίγουρα ο Moore δεν είναι νέος στο παιχνίδι της απάτης.

Εκτός από την απάτη για την αποφυλάκισή του, είχε χρησιμοποιήσει τέσσερα ψευδώνυμα για να προσποιηθεί προσωπικό και να αποσπάσει από την Barclays Bank, Lloyds Bank και Santander συνολικά £ 1.819.000 (περίπου $ 2,694,000).

Ένα από τα τεχνάσματά του ήταν να απαντά στις κλήσεις χρησιμοποιώντας τη φωνή ενός ανθρώπου, που προσποιείται ότι μεταβιβάζει την κλήση σε ένα συνάδελφο, και στη συνέχεια την επανάληψη της συζήτησης με τη φωνή μιας γυναίκας.

Το BBC αναφέρει ότι ο Moore ήταν τόσο πειστικός που η αστυνομία αρχικά απήγγειλε κατηγορίες και στη σύντροφό του, Kristen Moore, για την απάτη.

Όλες οι κατηγορίες εναντίον της έχουν αποσυρθεί.

Ο Moore ομολόγησε την ενοχή του σε οκτώ κατηγορίες για απάτη και σε μια κατηγορία για διαφυγή από νόμιμη κράτηση και θα λάβει την ποινή στις 20 Απριλίου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS