ΑρχικήinetWorld Backup Day – Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα σου;

World Backup Day – Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα σου;

World Backup Day

World Backup Day: Χθες 31 Μαρτίου ήταν η World Backup Day, μια υπενθύμιση αλλά και ευκαιρία για όλους μας ν’ αποφύγουμε μια κακόγουστη πρωταπριλιάτικη φάρσα και να σιγουρευτούμε πως έχουμε σε ασφαλή backup τα σημαντικότερα αρχεία μας.

Τα περισσότερα φυσικά μέσα αποθήκευσης από τους σκληρούς δίσκους και τις μονάδες USB, μέχρι και τα CD ή DVD είναι ευάλωτα σε φυσικές καταστροφές. Ας μην αναφέρουμε περιπτώσεις όπως να σου κλέψουν το laptop, να χάσεις το USB stick, ή να διαγράψεις κατά λάθος τα αποθηκευμένα αρχεία. Παραδεχτείτε το, όλοι την έχουμε πατήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το να έχεις ένα και μοναδικό αντίγραφο των αρχείων σου δεν είναι ποτέ καλή ιδέα…

Φυσικά, το να κρατάς και δεύτερο αντίγραφο δίπλα ακριβώς στο πρωτότυπο δεν θα σε σώσει από μια φυσική καταστροφή όπως για παράδειγμα μια πυρκαγιά ή ακόμα και μια ληστεία.

Επακόλουθα, πρόσφατα έχει αναδειχθεί μια σειρά από online backup υπηρεσίες, που παρέχει χρησιμότατες επιλογές για απλή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας χαμηλού κόστους.

Υπάρχουν βέβαια κι εδώ κάποια ζητήματα, κυρίως σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Ανάλογα με την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε και την τοποθεσία των servers της, τα δεδομένα σας θα μπορούσαν να είναι προσβάσιμα σε κρατικές υπηρεσίες, ή ακόμα και σε hackers!

Έτσι με αφορμή την World Backup Day σας δίνουμε μερικά tips για να το πώς να προστατέψετε καλύτερα τα αρχεία σας και να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σε περίπτωση λοιπόν που ανεβάσετε δεδομένα σας σε υπηρεσία cloud είναι προτιμότερο:

  • Να χρησιμοποιήσετε ισχυρή κρυπτογράφηση για να διασφαλίσετε την ιδιωτικότητα του περιεχομένου.
  • Να βεβαιωθείτε ότι η πρόσβαση ελέγχεται από strong passwords καθώς και two-factor authentication για να κρατήσετε τους ανεπιθύμητους μακριά απ’ το account σας και…
  • Να μην ξεχάσετε να καταβάλετε το ποσό της συνδρομής καθώς τα δεδομένα σας μπορεί να διαγραφούν αυτόματα σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας λήξει!

Καλό σας μήνα με ασφαλή αρχεία!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS