Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Είναι το VPN το next big thing στους browsers;

browsers

Παρότι υπάρχουν εκατοντάδες web browsers, οι μηχανές περιήγησης όμως στις οποίες τρέχουν οι browsers είναι μετρημένες στα δάχτυλα, ειδικά στο desktop.

Το Chromium από μόνο του είναι η δομική μονάδα για πάνω από 12 διαφορετικούς browsers. Από το Chrome της Google στην Opera κι απ’ τον Vivaldi στον Comodo Dragon, τον Yandex browser και το SPWare Iron.

Αν και υπάρχουν πλεονεκτήματα σ’ αυτό, όπως για παράδειγμα η συμβατότητα, υπάρχουν αντίστοιχα και πολλά μειονεκτήματα όπως οι visual limitations, ή η ομοιότητα στα features. Ακόμα και browsers με «προσωπικότητα» όπως για παράδειγμα ο Vivaldi είναι περιορισμένοι όσον αφορά το τί μπορούν να προτείνουν χωρίς να τροποποιήσουν τον πυρήνα του κώδικα των προγραμμάτων περιήγησης. Έτσι έχει καταστεί δύσκολο να ξεχωρίσει ένας browser από κάποιον ανταγωνιστικό. Παρόλα αυτά υπάρχουν μοναδικά features όπως στον Firefox οι επιλογές customization ή ο έλεγχος που παρέχει στους χρήστες του όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και το περιβάλλον του.

Στο μέλλον λοιπόν, μόνο ένα χαρακτηριστικό θα μπορούσε να ξεχωρίσει: τα virtual private networks. Μιας και η ιδιωτικότητα είναι ένα μεγάλο ζήτημα στο σημερινό Διαδίκτυο, η ένταξη VPN σε έναν περιηγητή όχι απλώς θα μπορούσε να βελτιώσει την ιδωτική ζωή του χρήστη, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει feature-«μονοπώλιο» εφόσον δεν θα το παρείχε κανένας άλλος.

Η Opera Software απέκτησε πρόσφατα τον πάροχο VPN SurfEasy με ένα αξιοσέβαστο ποσό. Ενώ η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη νέες υπηρεσίες σχετικά με το νέο αυτό απόκτημα, θα ήταν πολύ λογικό να συνδέσει κάπως τις υπηρεσίες με τον περιηγητή web ή τουλάχιστον με την ιδιωτική λειτουργία περιήγησής του.

Η ιδιωτική περιήγηση περιορίζεται προς το παρόν για την μείωση του τοπικού αποτυπώματος. Η προσθήκη μιας υπηρεσίας VPN θα πετύχαινε σημαντική μείωση και στο απομακρυσμένο αποτύπωμα του χρήστη.

Η Opera Software δεν είναι η μοναδική εταιρεία που αναπτύσσει περιηγητή που θα μπορούσε να ενσωματώσει VPN. Πρόσφατα φημολογούνταν η πιθανότητα ο Mozilla να ενσωματώσει πλήρως στον browser του το Tor, αλλά απ’ ότι φαίνεται τα πλάνα εγκαταλείφτηκαν λίγο μετά.

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί σχετικά ότι περιηγητής ανωνυμίας Tor χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη έκδοση της πιο πρόσφατης Extended Support Release (ESR) του Firefox.

Μια βασική ενσωμάτωση VPN θα εκτιμούνταν σίγουρα από μεγάλο μέρος χρηστών, ειδικά αν παρέχονταν δωρεάν.

Η Opera θα μπορούσε να το συνδυάσει αυτό με μια προσφορά σε πλήρες VPN που όχι μόνο θα προστάτευε τον browser αλλά και ολόκληρο το σύστημα.

Μένει να δούμε αν η Opera θα παίξει σωστά τα χαρτιά της ή αν θα κερδίσει το παιχνίδι κάποια άλλη εταιρεία.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *