ΑρχικήsecurityΤι είναι το adware;

Τι είναι το adware;

Το Adware είναι λογισμικό, με κύριο στόχο να παραδίδει διαφημίσεις στον χρήστη.

adware

Μερικές φορές τα μέσα που χρησιμοποιούνται από το adware οδηγούν σε διαφορετική κατάταξη, όπως για παράδειγμα το hijacking του προγράμματος περιήγησης, αλλά θα εξακολουθεί να είναι adware.

Υπάρχουν πολλά είδη Αdware και τα περισσότερα από αυτά θα χαρακτηριστούν ως browser hijackers.

Ένας χρήστης μπορεί να «χτυπηθεί» με διαφημίσεις, ενώ περιηγείται στο διαδίκτυο, το οποίο μπορεί να τον οδηγήσει να πιστέψει ότι προέρχονται από τον δικτυακό τόπο που επισκέπτεται, ενώ δεν είναι. Μπορούν να έρθουν με τη μορφή pop-ups ή pop-under, αλλά θα μπορούσαν, εξίσου καλά, να φαίνονται ενσωματωμένα στην ίδια την ιστοσελίδα.

Για παράδειγμα, υπάρχουν adware προγράμματα που αλλάζουν κομμάτια του κειμένου στην ιστοσελίδα που επισκέπτεται ο χρήστης, σε συνδέσμους που δείχνουν pop-ups ή επεξηγήσεις εργαλείων, όταν ο κέρσορας του ποντικιού περνά από πάνω τους. Τα περισσότερα από τα παραπάνω, είναι με τη μορφή των επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης / add-ons.

Έπειτα, υπάρχουν και Αdware προγράμματα που αλλάζουν την αρχική σελίδα, τις μηχανές αναζήτησης σας ή ακόμη και τις συντομεύσεις στον υπολογιστή του χρήστη, που ανοίγουν το πρόγραμμα περιήγησης.

Άλλα μέσα για να την καθοδήγηση του χρήστη σε μια τοποθεσία της επιλογής του Αdware είναι οι proxies, αλλαγές στο hosts-file και DNS-hijacks.

Τα DNS hijacks είναι γνωστό ότι γίνονται και σε ανεπαρκώς προστατευμένους routers και μπορεί να λάβουν χώρα ακόμα και σε μερικούς routers, ακόμη και αν είναι κατάλληλα προστατευμένοι με κωδικό πρόσβασης.

Μια άλλη μέθοδος χρησιμοποιεί τον Task Scheduler των Windows για να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα ή σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τα LSP hijackers τοποθετούνται στο TCP/IP stack, και μπορούν να τροποποιήσουν ή να προσθέσουν, το περιεχόμενο του Internet traffic.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS