ΑρχικήsecurityΑσφάλεια στο Internet; Ναι, με 10 απλές κινήσεις! (part 2)

Ασφάλεια στο Internet; Ναι, με 10 απλές κινήσεις! (part 2)

internetΣυνεχίζουμε το άρθρο μας όσον αφορά την ασφάλεια στο Internet, με τους υπόλοιπους 5 τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε. Απλές κινήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας μας χωρίς να απαιτείται καμία εξειδίκευση στον τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας ή των υπολογιστών.

6. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά email
Μία πρακτική πολλών είναι η χρησιμοποιήση διαφορετικών διευθύνσεων email για διαφορετικά sites. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι αν υποκλέψουν τα στοιχεία ενός λογαριασμού σας, θα έχουν πρόσβαση σε λιγότερες υπηρεσίες που έχετε εγγραφεί.

7. Μην αποθηκεύετε κωδικούς στο browser
Κατά τη σύνδεση σε μία υπηρεσία, ο browser σας ρωτά να αποθηκεύσει τον κωδικό ώστε την επόμενη φορά να μην χρειαστεί να τον θυμάστε. Αυτό μπορεί να είναι εξυπηρετικό, ωστόσο είναι και αρκετά επικίνδυνο, καθώς ο οποιοσδήποτε με πρόσβαση στον υπολογιστή σας έχει αυτομάτως και πρόσβαση στους λογαριασμούς σας.

8. Καθαρίστε την cache του browser
Είναι καλό να καθαρίζετε το ιστορικό και την cache του browser σας ανά τακτά διαστήματα. Αν δε γνωρίζετε πως να το κάνετε αυτό, μπορείτε να το δείτε στα παρακάτω links για τον κάθε γνωστό browser: Chrome, Firefox, Opera,Safari.

9. Ανακαλύψτε τις σουίτες ασφαλείας του υπολογιστή σας
Θεωρούμε δεδομένο ότι έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας κάποια προγράμματα ασφαλείας [antivirus, antimalware κ.λπ.]. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Πρέπει να ανακαλύψετε τις δυνατότητες των προγραμμάτων αυτών ώστε να μπορέσετε να τις αξιοποιήσετε σωστά.

10. Προσέξτε που κάνετε κλικ
Θέλει μεγάλη προσοχή στα “κλικ” που κάνετε κατά την περιήγησή σας στο Internet, αλλά και στα smartphones κατά τη χρήση μιας δωρεάν συνήθως εφαρμογής. Μηνύματα για ασφάλεια της συσκευής, διαφημίσεις κ.λπ., που προκαλούν για να πατήσετε, είναι συνήθως επικίνδυνα. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν ανοίγουμε email απόάγνωστους αποστολείς και φυσικά δεν αποθηκεύουμε “περίεργα” επισυναπτόμενα αρχεία.

Πηγή: http://gr.pcmag.com/

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS